Fra alternativforlagene

 

(...)

AF FORETAGENDER, der svarer til Jorinde & Joringel, er der i øjeblikket Attika i Jylland og Multivers i København. De arbejder begge med mere traditionelle og derfor dyrere publikationsformer.

De to seneste udgivelser fra Multivers, der er et offset-trykkeri, som også tager sig af udgivelser (Sølvgade 3, Københav K), koster således mellem 15 og 20 kr. Til gengæld er det meget nydelige bøger, som f.eks. Erwin Neutzsky-Wulffs store, tykke »Adam Harts optegnelser«, der udkom fornylig.

Samme Neutzsky-Wulff har nu udsendt en slags digtsamling, der hedder »Kærlighed« (48 s., 14,75 kr.). Indsat i en ramme af »Dybsindige« overvejelser og dialoger om seksualitet og kærlighed finder man et 63 vers langt digt i fast gammeldawa gangart:

»Enyndig ring af hærdet stål/den høje ankel binder./Således ankel, tå og sål/i slaveri hun finder./Hun følger kæden med en hånd/just ikke silke er det bånd,/hun omkring hånden vinder,« osv. i den dur.

JEG VIL IKKE udelukke, at den komsike effekt i afstanden mellem indholdet i den slags vers og så gangart er kalkuleret - Neutzsky-Wulff har før demonstreret en vis forkærlighed for ironisk-satirisk leg med gamle stilskabeloner.

Men er det således let at se keramikken, er detstraks sværere at se meningen med denne corney facon at gebærde sig på. Er det andet end kruk og stylter.

(...)

h-jn