Gangs Incorporated

 

GANGS INCORPORATED Original titel: PAPER BULLETS
Dist: Mountain Home Movies
Prod: PRC/King Bros. 1941
S: Joan Woodbury, Jack La Rue, Alan Ladd
I: Phil Rosen
L: 67 min. sort-hvid tone

Første spole er meget fornøjelig, når heltinden (bedårende polypper) slider trapper superimposed på help wanted-annoncer til dramatisk depressions-musik, eller fremstammer et tappert »You've been drinking again, haven't you?« til sin fæstemand, en fønbølget, forkælet rigmandssøn med veg underlæbe og poser under øjnene, der får størsteparten af sin fritid til at gå med at drive jagt på færdselsbetjente. Hun lider iøvrigt under et mindre trauma efter et have set sin gangsterfar blive skudt ned på åben gade (overtoning til skilt: CURTIS ORPHANAGE FOUNDED 1930).

Nå, rigmandssønnen kører en mand ihjel, og Miss Adams tager hele den store framing og kommer hærdet ud af fængslet (men de har ikke fjernet hendes polypper). Ved at iføre sig en blond paryk begår hun kup til et par hundrede tusind dollars, hvorp hun sætter sig i futtoget (CHOO-CHOO-GUNG-GA-DA-GUNG-TA-TA-RA-TA-GA-DA-GUNG) til en by, hvor en af hendes to legekammerater fra børnehjemmet er blevet gangsterchef (den anden er blevet ingeniør, men han lavede også altid legetøjsflyvemaskiner). Gangsteren skaffer Miss Adams' veninde et job som natklubsangerinde (EENIE-MEENIE-MINEE-MOE-OH-OH-OH-OH-YOU-WILL-LET-ME-GO - beundrende fra gangsteren: Gee, this kid is great!) altimedens Miss Adams selv kommanderer rundt med den kommende guvernør, som er far til rigmandssønnen, som i mellemtiden er blevet slået ihjel i en bilulykke, og man begynder så småt at spekulere på, om man selv vil overleve næste spole.

Meanwhile skal natklubsangerindens elskede, som i virkeligheden er under-cover-agent fra politiet, likvideres af syndikatet, men kører i stedet ud over en hundrede meter høj klippe. »These things happen!« trøster Miss Adams. Det er især her, på sidste spole, tilskueren kan nyde godt af den fortvivlende lydkvalitet. Sagføreren til den anklagede: »There's one thing I must tell you: This morning mumble has a warrant mumble mumble Mid-West mumble!!« Eneste lyspunkt er en meget fint musiknummer: »Blue is the Day«.

KOPI: B LYD: D

- enw