Mars attack the world

 

MARS ATTACKS THE WORLD
Dist: Thunderbird
Prod: Universal 1936
S: Larry "Buster" Crabbe, Jean Rogers, Charles Middleton, Frank Shannon.
I: Ford Beebe, Robert Hill.
L: 69 min. sort-hvid tone
Spillefilmudgave af 12-afsnits serialen FLASH GORDON'S TRIP TO MARS.

Serialens force er dens ærlige vilje til at underholde, der er så tydelig, at man faktisk ikke kan blive vred på disse tricot-helte, der slås med små drenge indhyllet i sengetæpper og med kasseroller på hovedet anført af skurke, der siger "We'll soon find out!" og "So we meet again!". Her får vi endda oven i handlen en comic relief-figur, en slags mat skygge af Lou Costello, plus en dumb nigger. Det er ikke r a s e n d e morsomt.

Det er der til gengæld så meget andet i filmen, der er.

Man må endnu en gang beundre den helt perfekte brug af stock footage, tilføjet en realistisk lydside. Knapt så realistisk er lydeffekterne i resten af filmen (jævnfør den kostelige scene i ROCKETSHIP, hvor Flash ryster Ming, og skurken r a s l e r). Hverken den ford-T-knaldende radise-raket eller underlægningsmusikken i de "ujordiske" afsnit, der lyder som en optagelse af en damporgel, der kører for langsomt, er umiddelbart stemningsskabende.

I n t r i g e n er ikke just opfindsom: Flash bliver taget til fange, Dronning Azura undslipper, Flash tager Dronning Azura til fange, Dronning Azura undslipper, etc. etc. Det holder hurtigt op med at være ophidsende.

Råd til 8 mm-"biograf-direktører": Vis en halvtimes-serial ind imellem to "moderne" kortfilm (120 m-Captain Marvel egner sig storartet til formålet) - det vil vække jubel! Men ikke 69 minutter ...

KOPI: B LYD: B

- wulf