Sort magi i Valby

 

Erwin Neutzsky-Wulff: Indsigtens Sted. 255 s.,118 kr. Borgen

Hvad djævlen stiller man op med »Indesigtens sted«, den »praktiserende satanist« Erwin Neutzsky-Wulffs kun nødtørftigt kamouflerede dokumentar-beretning om okkulte kræfter, som han betegner som den største trussel, menneskeheden endnu har stået overfor?

Neutzsky-Wulff har tidligere i sin imponerende række af romaner - én om året siden 1971 - bevæget sig i det fascinerende ingenmandsland mellem den fysiske og psykiske realisme. Dennegang tager han skridtet fuldt ud og bekender åbenlyst sin kontakt med det dæmoniske hensides normal dansk fatteevne.

I skikkelse af den lidt overspændte lærer Erik Løv fører forfatteren den stadig mere forbløffende læser gennem »Indvielsens grader« fra banal fupspiritisme til fremmaning af en dæmon af »højere grad«, der efterlader sig en »Rosemary's baby«.

Man kan læse den utrolige historie som en gyser tilsat sex-sadisme. Eller man kan læse den som en grundbog i sort magi, hvad Neutzsky-Wulff hævder den er - og samtidig advarer mod at bruge den som.

Jeg kan ikke tage den alvorligt som andet end fantasifuld underholdning. Og jeg har svært ved at tro, at han har haft andet formål med at skrive den.

Line