En bog med blodpletter

 

Erwin Neutzsky-Wulff: »Victor Janis & Søn«. 193 sider, 46.00. Forlaget Multivers.

Forlaget Multivers var fremme for nogle år siden, forsvandt midt i strømmen af andre alternative-virksomheder - men er her altså igen. Neutzsky-Wulff, der trods navnet er dansker, hører til de få forfatter, der seriøst beskæftiger sig med gyser- og spøgelses-romaner.

Han har gjort det tidligere med sin specielle spøgelsesekspert Adam Hart, og i den nye bog er det Victor Janis, der sammen med åndemanere af forskelllige og højst aparte art går på spøgelsesjagt i et hjemsøgt hus.

Det går mildest talt ikke stille af. Alt fra telekinese, over gengangere til overnaturlige henrettelser må læserne bære på. Indimellem er det morsomt og ret spændende. Af og til er det lidt gabende kedsommeligt. Årsagen er ikke teknik. For Neutzsky-Wulff skriver meget håndværksmæssigt professionelt, det flyder præcist fra ham.

Grunden er måske snarere, at han skiftevis satser på science-fiction og skiftevis på gyser-genren. Læseren kan ikke rigtig føle sig hjemme.

Bogen er udstyret med blodpletter af forskellig størrelse. Typografisk virker det ganske morsomt, og forfatterens enkle fif med at skifte farve på papiret er også virkningsfuldt.

k s.