Bathos 22

 

I årtusinder har vi vænnet os til, at sex og religion er uforenelige størrelser, og vi kan derfor kun undre os over, at de er så uadskillelige i den antikke kult. Hvor og hvornår begyndte det?

Hvordan kom mennesket oprindelig på den ide, at verdens videreeksistens afhænger af gudens og kvindens forening og genadskillelse? Og hvorfor er det ikke et sundt lille knald som anbefalet af seksualoplysningen?

Hvorfor smerte, synd og straf, død og korsfæstelse? Kan de romerske mysteriekulter have ligget under for victorianismens seksuelle skyldfølelser?

Eller er den angst for sex, som ligger bag sublimeringen af det seksuelle mysterium til lørdagsknaldet, vores alene? Det toogtyvende nummer af BATHOS, som udkommer på mandag, stiller skarpt på denne for vor kultur så fundamentale problematik og udreder i den forbindelse mysterier som spørgsmålet om, hvorvidt fortiden eksisterer, og forholdet mellem DE TRE MARIAER OG DEN KORSFÆSTEDE SLANGE (god titel til en børnebog).

Det er som sagt et gammelt problem, så undervejs henter vi hjælp hos Alan Ayckbourn, Samuel Beckett, Richard Crashaw, Havelock Ellis, Miria Hunter, Lukas, Rodeph Nashim, Helena Neutzsky-Wulff, Liva Weel, Oscar Wilde, William Wordsworth, og mange flere. Vi skal ligeledes se på, hvorfor nazister altid skildres som homoseksuelle, og hvorfor pædagogerne ikke længere, som det var så populært i halvfjerdserne, tager deres børn med i sengen, når de ”boller”.

I den lidt lettere ende skal vi stifte nærmere bekendtskab med instruktører som Roger Corman og Edgar G. Ulmer samt filmhistoriske milepæle som THE ATOMIC BRAIN og IT’S HOT IN PARADISE. Det er endvidere en kendsgerning, at SE & HØR stadig fører over BATHOS oplagsmæssigt, hvorfor vi vil bestræbe os på fra og med dette nummer at lægge mere vægt på det royale stof.

Dog har vi haft en vis succes med vores abonnementsordning, så at der nu helt automatisk (det vil sige, HELENA laver det hele) ryger 100 eksemplarer på posthuset, dagen inden løssalget starter. Men vi kan naturligvis altid bruge halvtreds – en læser til.

Så hold Dem endelig ikke tilbage, Mine Herskaber!

BATHOS er stadig Danmarks eneste pornoblad for folk med 200 i intelligenskvotient.