Bathos 28 på gaden

 

Bathos 28 på gaden

Efter en kort karriere på LEVENDE BILLEDER og lignende publikationer blev jeg for nogle år siden opfordret til at bidrage til et undergrundsblad med filmanmeldelser.

Det morede mig så meget, at jeg i foråret 2003 besluttede at begynde for mig selv, og der er siden da udkommet ikke mindre end 38 numre af, hvad der nu ifølge ethvert kriterium er Danmarks største FANZINE.

Mine konkurrenter trøster sig med, at det slet ikke er noget FANZINE, men et PERSONAZINE beregnet på forfatterens mere forstyrrede læsere, og det kan der jo være noget om.

I det mindste begyndte der på et tidspunkt at snige sig esoteriske artikler og politisk satire ind i bladet, og snart lod indholdet sig kun beskrive som alt, hvad der lige interesserede redaktøren, så at den forsvarsløse læser sågar fik sidstnævntes seksuelle præferencer stoppet ned i halsen i form af særdeles irrelevante billeder af lænkede jomfruer.

Ingen bestred dog på noget tidspunkt underholdningsværdien af dette rabiate sammensurium, hvad næppe kan siges om ret mange tidsskrifter. Dertil kom, at BATHOS kunne og insisterede på at sige, hvad kun en nar kan komme godt fra.

BATHOS blev seriøst, forblev pjattet og endte som en institution og en substantiel indtægtskilde for en redaktør, der ”fandt” sit billedmateriale på nettet og ikke ofrede en krone på glittet papir. Samt for en del antikvarer, der opdagede, at de kunne sælge de gamle numre for 200 kroner stykket!

Bathos 28 på gaden

For mig er det uhyre afslappende at skrive BATHOS, ligesom det må formodes at være at læse det (nej, men så køb dog en ordentlig fremmedordbog!) Desuden tror jeg, det fungerer som en art FIRESIDE CHAT med forfatteren – for dem, der nu har behov for det – hvor den anden part er påfaldende og behageligt tavs.

BATHOS 38 kan siges at være et dobbelt temanummer med to overordnede emner: HJERNEN og VAL LEWTON. Som det vil være den trofaste læser bekendt, udkommer til efteråret mit hidtil største værk (og det siger sgu noget).

Det vil derfor være naturligt, at de kommende numre forbereder den undrende verden på denne ganske enestående litterære forskrækkelse. Vi lægger ud med nogle korte artikler om hovedpersonen, DESCENDENSTEMAET i romanen, det uundgåelige pornografiske tilsnit og værket anskuet som (en slags) science fiction.

Du får også den komplette indholdsfortegnelse, det uforkortede forord, en oversigt over de lyriske ledemotiver og litteraturhenvisninger.

Derudover fortsætter som nævnt vores lærde gennemgang af gyserfilmens historie, der begyndte med UNIVERSAL, med RKO.

Hertil kommer den sædvanlige rodebunke af politiske kommentarer og nøgne piger i lænker samt alt fra HELLRAISER til HOFFMANNS EVENTYR.

Leder
Joel Williams
Frem og tilbage er lige langt
Sex
En spændende fremtidsroman
Indhold
Forord
Litteraturhenvisninger
Ledemotiver i HJERNEN
The Curse of the Cat People
Bedlam
The Ghost Ship
I Walked with a Zombie
The Leopard Man
The Seventh Victim
The Body Snatcher
Hellraiser
Hoffmanns eventyr
Debatindlæg
Hunden
Ret som en moden frugt
The Seven Rules
Whom the Gods Wish to Destroy: Statements of George W. Bush
Indeks til Bathos ved Thomas Strømsholt

BATHOS 38 udkommer lørdag den 21. januar 2006, er på 80 sider og koster – ikke længere helt uventet – 50 kroner.

Hvis du ikke abonnerer, vil FANTASK gerne være dig behjælpelig med at lange det over disken!

HJERNEN udkommer til september, og så vil du ærgre dig, og din tegnebog ømme sig, hvis du skal til antikvaren efter dette nummer.

Men han bliver sikkert glad!

Bathos 28 på gaden