Hvorfor er der så mange piger i Bathos?

 

Reaktionerne på bladets sadomasochistiske præg veksler, men det samme kunne man jo sige om forfatterskabet. Jo længere man er inde i det, jo mindre virker det som et forsøg på at smugle forfatterens egne seksuelle præferencer ind.

Her må man naturligvis også gå ind på den grundlæggende præmis, at tilværelsen er overvejende seksuel, og som de fleste nok har en fornemmelse af, er ”normal” seksualitet som regel desinteresseret seksualitet – den madglade lader sig sjældent nøje med leverpostej. Man kan så have den holdning, at sex fylder for meget i sådanne menneskers liv, men det er noget andet.

Hvorfor er der så mange ...

Endvidere er det en kendt sag, at intellektuelle og kunstnere har et mere aktivt og varieret seksualliv – navlepilleri er jo deres profession - for nu at sige det pænt. Endelig er sadomasochismen, sin voldsomhed til trods, ikke specielt KINKY.

Det er jo i grunden blot en understregning af kønsrollerne, og forargelsen vil da også være større hos dem, der har en grund til at fornægte disse. Så er der naturligvis det rituelle aspekt, det vil sige (specielt denne form for) sex som transcendensmiddel, hvilket igen hænger sammen med det fundamentale i dette seksuelle adfærdsmønster.

De fleste vil nok trods alt skønne, at bladets lænkede og lettere afstraffede skønheder ligger temmelig langt fra Internettets tortursider. Dette er ganske tydeligt romantik, og den involverede suverænitetsafgivelse i sidste ende blot forelskelsen sat på spidsen, eller om man vil: Den selvforglemmende kærlighed.

Hvorfor er der så mange ...

Forargelsen har da også i reglen været begrænset til et minimum. Og hvis man synes, piger er søde, bliver de det nok ikke i mindre grad af at være i halsbånd.

Også det ”omvendte” forhold er dog repræsenteret, igen dels på grund af dets religiøse signifikans, dels fordi det er der. Og skal vi ikke gætte på, at de mandlige læsere, der ikke falder for de kvindelige husdyr, måske så til gengæld kan få lidt ud af den ”udfordrende” type med læderslacks og pisk?

Naturligvis kan reaktioner som ”hvorfor skal vi høre om det” og ”behøver det at fylde så meget” nok ikke helt undgås. Men så er vi måske nok også lidt ovre i protester over, at der er så mange fisk i Akvariebladet.

Hvorfor er der så mange ...

BATHOS er et filmblad, et esoterisk, humoristisk, litterært, politisk og pornografisk tidsskrift i et. Hvis du slet ikke kan finde noget underholdende i det, er vi nok simpelt hen for forskellige.

Og prøv så i øvrigt at gennemblade et af de andre tidsskrifter, du har liggende, for eksempel et gennemsnitligt filmblad. Sorter reklamerne og de artikler, foromtaler og anmeldelser, der er forklædte reklamer, fra, og udregn den procentdel, du læste med interesse og udbytte.

Skal vi gætte på ti procent? Jeg må nok indrømme, at jeg synes, et billede af en bar pige er mere spændende end et af en sodavandsflaske, og et – aldrig så primitivt – hyldestdigt til hende mere givtigt end en oplysning om, hvor mange der benytter Danske Bank.