Bathos 47

 

Bathos 47

BATHOS er et underligt blad – på den anden side er der medlemsblade nok i verden. Fra at være et ONESHOT i en sommerferie er det blevet noget i retning af forfatterskabet en miniature.

Jeg har aldrig følt mig specielt tynget af hverken den borgerlige PÆNHED eller den salvelsesfulde alvor, som er banalitetens kendemærke, men i BATHOS er narren i forfatteren nok gået amok. At udgive et blad, der er (mere eller mindre) lige dele artikler om esoteriske emner, en politisk satire, der ikke engang er tjekket nok til at kunne kaldes studentikos, anmeldelser af verdens værste film og ren sadomasochistisk pornografi, er naturligvis skingrende vanvid, og mit eneste forsvar er, at jeg laver det (eneste) blad, jeg selv ville købe.

Også fordi det har en evne til at overraske selv redaktøren. Tag TRANSCENDENS FOR DUMMIES!

CATCHY TITLE, BUT WHAT ELSE? Vel, der er sgu gods i den.

De første femten artikler (begyndende i nummer 43) er nok det nærmeste, man kan komme en egentlig brugsanvisning, og de næste ti, som, hvis alt går vel, vil være at finde i numrene 47-50, et faktisk bud på en popularisering af den så nødvendige kabbala med en del udeladelser, selvsagt, men uden livstruende amputationer. DEREFTER ER THE SKY THE LIMIT (LET ME REPHRASE THAT: THE SKY IS OUR STARTING-POINT).

De økonomisk mere hårdt trængte abonnenter har sikkert med en vis ængstelse bemærket en (yderligere) optrapning af udgivelsestakten. Dette skyldes ikke blot redaktørens entusiasme, som han føler, at han i grunden skriver en bog i bladform (og som vil forblive sådan) – romanen 9999 er lagt på hylden til efteråret – men også et ønske om at undgå situationen i den kendte vittighedstegning med husmoderen, der står foran fjernsynet med et hav af ingredienser i mere eller mindre tillavet form: ”Og i næste uge får vi resten af denne spændende opskrift!”

Bathos 47

Dette betyder foreløbig, at nummer 48, 49 og 50 er planlagt til at udkomme i løbet af de næste ti uger. Vi vil dog stadig fastholde, at vi er billigere end Scientology – du kan trods alt ikke engang få en biografbillet til den pris.

Foreløbig er nummer 47, der er sat til at udkomme tirsdag den 27. juni, så pakket, at vi har været nødt til at inddrage indersiden af omslaget til den sidste artikel, der er en tredivesiders gennemgang af et middelalderligt skrift repræsenterende et vigtigt kort for vores opdagelsesrejsende. Der SKAL jo også være plads til de fem obligatoriske anmeldelser af oversete filmiske perler, såsom en racistisk voodoofilm fra 1934, KARLOFF på mexicansk, PETER CUSHING på spansk og en totalt ukendt film med manuskript af ED WOOD.

Hvorom alting er, er vi med dette nummer i vores gennemgang af transcendensen nået frem til de første erfaringer i det hinsidige, nærmere betegnet MALKUTH. I den anledning tager vi et kig på vores kabbalistiske bykort og ser også på eventyret som en kilde til forståelsen af de væsner og fænomener, vi kan forvente at støde på i denne sfære.

Så skal vi som nævnt i biografen, ligesom vores hjerte bløder for en depriveret og deprimeret kollega. Vi bringer også en novelle af en ung håbefuld forfatter, som har givet afkald på både guld og ære, blot for at begunstige dette beskedne organ – husk: BATHOS er altid på jagt efter unge nye talenter!

Hvem ved? Det kan måske blive starten på en lysende karriere. Først skal du imidlertid indbetale 63 kroner på

REG. NR.: 4710 KONTONR.: 36 31 23 39 10 I DANSKE BANK

og sende en mail til

fontain@eskapisme.dk

med din adresse samt oplysning om, hvilket nummer du vil have tilsendt (dem alle sammen, i to eksemplarer!) Dette er så aprilnummeret (nej, vi er ikke to måneder bagud – vi er ti måneder foran) altså

BATHOS NUMMER 47 APRIL 2007

80 SIDER, PRIS: 50,-

ISSN 1901-4112

Ansvarsløs redaktør: Erwin Neutzsky-Wulff
Layout: Camilla Brodersen
Tryk og distribution: Jesper Fontain

INTELLIGENCE INSIDE (PLEASE HELP US LOOK FOR IT!)

INDHOLD

Leder 2
Transcendens for dummies 15: Kabbala for dummies 4
Transcendens for dummies 16: Malkuth 14
Vi elsker vort land 28
Ad notam 32
Ny rekord 34
Chloe 36
La Muerte Vivente 38
Panico en el Transiberiano 41
Sisters of Death 44
The Revenge of Doctor X 47
Transcendens for dummies 17: Yesodh 50

Danmark bedste børneblad. Og med de priser, det til sin tid vil komme op i antikvarisk, en regulær pensionsopsparing!

Bathos 47