The sky is the threshold!

 

The sky is the treshold!

Det kan måske forekomme læseren, at vi efterhånden er kommet op i nogle svimlende højder for en artikelserie, hvis udtrykkelige formål var at FACILITERE TRANSCENDENSEN, især hvis han stadig befinder sig på jorden. Vi kan berolige ham med, at det gør vi også, så at en artikel om RACHAMIM ikke primært skal ses som gode råd til den, der er nået hertil.

Hvad de sidste syv artikler har forsøgt at levere, er altså et rent oversigtskort, som vi vil fuldende, hvorefter vi atter vil vende tilbage til transcendensmidlerne og de første hinsidige erfaringer. De allerede skitserede passer jo nemlig ikke nødvendigvis til alle læseres behov, og er en dør lukket for ham, vil det naturligvis være i overensstemmelse med denne series formålsparagraf at anvise en anden.

DET OVERNATURLIGE går over stok og sten, det kan ikke være anderledes, når man skal have det hele med, det vil sige, når den også skal henvende sig til læsere med en rent erkendelsesteoretisk eller kulturhistorisk interesse i emnet. Herimod har nærværende artikler udelukkende til formål at gøre det muligt for læseren at komme til og begå sig i hin verden.

Det kan meget vel ende med at komme til at fylde lige så meget som førnævnte bog, men dette skyldes snarere, at vi bliver ved, til det lykkes! Det kan man naturligvis ikke i en bog, der har et bestemt sidetal, og hvor forfatteren heller ikke har mulighed for at modtage tilbagemeldinger undervejs. Der er altså ikke tale om en føljeton, der lige så godt kunne være udkommet i bogform, men en slags brevkursus i transcendens, der henvender sig til et begrænset publikum, hvilket måske blandt andet viser sig derved, at det for nylig er blevet suppleret med et forum på

www.eskapisme.dk/do

med BLOGS for de enkelte ”elever”. Hvad det så bliver til, må tiden vise. THE SKY IS THE THRESHOLD!

Af TRANSCENDENS FOR DUMMIES 22