Hvad skal jeg med Bathos (59)?

 

Hvad skal jeg med Bathos (59)?

I min ungdom (ikke igen!) var filmsamleren henvist til nogle hundrede titler på 8 mm og senere video. Det var typisk usælgeligt bras fra halvfjerdserne og den sidste nye biograffilm med et par års forsinkelse.

Med DVD er problemet imidlertid et andet. Der er således næppe den obskure B-film, der ikke kan erhverves over Nettet for fem dollars.

En ting har imidlertid ikke ændret sig: nioghalvfems procent er stadig rent tidsspilde. Det giver os umiddelbart to muligheder: Vi kan vende tilbage til REJSEHOLDET og VILD MED DANS, eller vi kan abonnere på BATHOS!

De ti tusind timer, du anvendte på at dekorere dit viskelæder med blækstift, mens en fjern stemme vævede om Hundredårskrigen, tilbragte redaktøren nemlig i biografen, og derefter de ti tusind, hvor du sad i sofaen med din far og mor og så lillesøster brække sig. Det er derfor, han ved, at WOMANEATER er et mesterværk, mens THE MAN WHO COULD WORK MIRACLES næppe er umagen værd.

Du er måske ikke enig, men så er omtalen til gengæld så detaljeret, at du har en rimelig chance for at danne dig et indtryk, inden du bestiller filmen. Hvis den ikke ligefrem følger med på den indlagte DVD.

Hver gang du køber BATHOS, har du med andre ord mulighed for at se to sjældne, håndplukkede film. Nu er BATHOS jo ikke længere et rent filmblad.

Hvert nummer byder på artikler med esoterisk indhold, politisk satire, INSIDE INFORMATION om ikke mindst kommende udgivelser og arrangementer, samt diverse litterære bøvs, i lettere pornografisk sovs. Og hvorfor i øvrigt gå og vente på en lejlighed til at gå ud i øsende regnvejr for at høre et foredrag, når man kan få det hjem i stuen på den medfølgende DVD og høre det så ofte, man gider?

Hvad skal jeg med Bathos (59)?

Man behøver altså ikke at være en ynder af forfatterskabet, bistandsmodtager, psykopat eller vampyr for at få noget ud af det, men naturligvis letter det da forståelsen. Lad os se, hvordan buffeten tager sig ud i nummer 59! Vil du

– læse om de mange udgaver af myten om verdensaldrene?

– læse om de to film fra henholdsvis 1957 og 1965, ALIEN er kalkeret af efter?

– læse om redaktørens barndom og ungdom (jo, hør nu!) blandt biografer, antikvarer og ludere på tressernes Vesterbro?

– læse om tre sjældne gyserfilm fra Universal i trediverne, som hverken havde Dracula eller Frankenstein på rollelisten?

– læse og SE nogle af de bedste tegnefilm, der nogen sinde er lavet?

– SE en sadistisk videnskabskvinde holde teenagere i bur for at hjernevaske dem til zombier (som om det skulle være nødvendigt)

– HØRE et foredrag af undertegnede om Ægypten?

Hvis du kan svare ja til blot et af disse spørgsmål, er der en minimal chance for, at dine tres kroner ikke er fuldstændig spildt! Du HAR jo set reklamerne her på siden og overvejet det, ikke sandt?

Du føler en længsel dybt i dit sind efter at have det slibrige blad under din hovedpude! Dine lemmer føles tunge, du SLAPPELAPPER HELT AF. Du indbetaler 73,50 på

REG. NR. 4710 KONTONR. 36 31 23 39 10

i Danske Bank. Selv om du ikke er helt dig selv, husker du alligevel at skrive dit navn og nummeret på det BATHOS, du forstår, at du ikke længere kan leve uden, i meddelelsesfeltet. Til sidst sender du en mail til

fontain@eskapisme.dk

hvor du fabler usammenhængende om, hvilket nummer du har betalt for og allernådigst vil have tilsendt, samt hvor det skal sendes hen. Eller endnu bedre: Du sender simpelt hen pengene og glemmer alt om det bagefter. Når jeg tæller til tre, vågner du op og er frisk og udhvilet, og dagen efter undrer du dig over, hvad det er for en venlig sjæl, der har sendt dig et FASCINERENDE blad.

Som du gennembladrer det, føler du dig genfødt. Du kan ikke andet end at løbe ud på gaden og spørge den første, du møder, om han har mødt BATHOS, og om han ved, hvad det vil sige at lade BATHOS komme ind i sit liv?!

PS: BATHOS 59 udkommer 1. marts.

PPS: Nåh ja – en to tre …

Hvad skal jeg med Bathos (59)?