Bathos 60

 

Bathos 60

BATHOS begyndte som bekendt som et sommerferieprojekt mellem to bøger. Efter et stykke tid supplerede jeg dog filmomtalerne (som traditionelt er på engelsk) med artikler, hovedsagelig om esoteriske emner, og politisk satire.

Bladets relativt høje lixtal parret med dets uhøjtidelige tone og svaghed for pulp og pornografi (om end i den romantiske og æstetiske ende – NO PUN INTENDED) gør det mildest talt specielt, men det har ikke desto mindre – eller måske netop derfor – fundet en trofast kreds af læsere, som er under konstant udvidelse. I løbet af få år havde det udkonkurreret samtlige danske FANZINES, og selv blandt tidsskrifter er det enestående ved at køre med et konstant og substantielt overskud og legaliserer dermed den tid, redaktøren (som ligeledes er stort set den eneste bidragyder) bruger på det.

Skønt jeg som altid begrænser mig til at skrive om det, der interesserer mig, drager jeg dog omsorg for, at læserne får noget for deres hårdt sammensparede socialhjælp. Eller mere præcist, at det er og forbliver et blad, jeg selv ville give tres kroner for (og det siger sgu noget!)

Derfor er der fra og med nummer 52 fulgt en DVD med, typisk med to sjældne, håndplukkede genrefilm, samt nu et foredrag af undertegnede. Med indeværende nummer afslutter vi femte årgang, idet BATHOS ligesom sin ophavsmand roser sig af at være lidt forud for sin tid.

Der er delvist tale om et temanummer om BORIS KARLOFF, alle tiders største gyseridol. Derudover fortsætter mine noget aparte erindringer (med eneret for BATHOS) samt den mytologiske indføring ved CHRESTERIA. Som sædvanlig kan BATHOS erhverves ved at indbetale 73,50 på

REG. NR. 4710 KONTONR. 36 31 23 39 10

i Danske Bank. Ved samme lejlighed skal du huske at skrive dit navn og nummeret på det BATHOS, du vil have, i meddelelsesfeltet. Endelig skal du sende en mail til

fontain@eskapisme.dk

og fortælle, hvilket nummer du har betalt for og derfor gerne vil have tilsendt, samt hvor det skal sendes hen. Skulle du beslutte dig for et fast abonnement, er det tilstrækkeligt at meddele Jesper Fontain dette en gang for alle (men du skal stadig betale for hvert nummer). Hvis du foretrækker det, kan bladet fås i FANTASK i København og STRIBELADEN i Århus, dog af og til med en vis forsinkelse.

For en ordens skyld skal jeg tilføje, at BATHOS ganske typisk er udsolgt til og med nummer 58 – fra forlaget. Forhandlerne har det gerne liggende lidt længere.

Ansvarsløs redaktør: Erwin Neutzsky-Wulff
Layout: Camilla Brodersen
Labels: Rene Jensen
Tryk og distribution: Jesper Fontain

INDHOLD

Leder 2
Erindringer 3: ”Science fiction” 4
Mytologi for dummies 3: Verdensaldermodellen ifølge Neutzsky-Wulff 15
Sabaka 30
Night Key 35
Tower of London 38
The Climax 41
L’Amante del Vampiro 44
Pro-Life 48
1. marts 2007 50
Kronik 52
Erindringer 4: “Dæmoner og datamater” 56
Erindringer 5: Tetralogen 64
Erindringer 6: Chresteria 70

PÅ GADEN 15. MARTS!