Bathos udsolgt

 

Bathos udsolgt

Altså nummer 61. Abonnenterne er dog stadig sikret, og FANTASK har som sædvanlig købt så tilpas rigeligt ind, at der formodentlig er nok til nogle dage – ellers lægger de sikkert gerne et eksemplar til side.

Værre er det med de gamle numre. BLÅGÅRDS ANTIKVARIAT kunne her til morgen klokken 10.39 meddele, at de stadig havde et eksemplar tilbage af nummer 7, 8, 9, 14 og 19.

Klokken 11.22 var nummer 7 væk. Prisen er 200 kroner pr. stk. og antikvaren er forståeligt nok interesseret i at erhverve flere, så allerede nu kan eventuelle dubletter altså sælges med fortjeneste – også selv om man indregner antikvarens avance.

Jeg er dog bange for, at vi kun har set THE TOP OF THE ICEBERG, og at den prisstigning på 650 procent, det tog ELSEBETH ti år at oparbejde, vil indtræde væsentlig hurtigere med det for mine læsere trods alt noget mere brugbare BATHOS. Især numre med intakt DVD blandt andet indeholdende foredrag, som ikke findes i nogen anden udgave, vil formodentlig blive budt op i fantasipriser.

Med blot den prisstigning, vi har set på ELSEBETH, taler vi altså om priser omkring de 500 kroner for et eksemplar. De kan således let gå hen og blive mere værd end bøgerne, ene og alene på grund af oplagets størrelse og den kendsgerning, at de under ingen omstændigheder vil blive trykt op.

Ikke engang bibliotekerne har dem. Så hvad kan man sige, andet end hvad tegneserieforhandlerne betroede os i gamle dage: Pas godt på dine gamle Anders And!