Bathos 64 er udkommet!

 

Bathos 64 er udkommet!

I sommeren 2003 udgav jeg et lille blad. Det var tænkt som et ONESHOT FANZINE med en snes filmanmeldelser.

Men jeg fik smag for det, og som antallet af abonnenter steg til det trecifrede, blev det hængende som en lidt mere konstruktiv form for afslapning. Med tiden endte en masse ting her, esoteriske artikler, politisk satire, og fandt jeg et billede af en køn slavepige, var der også plads til det.

Nu, efter 64 numre, synes jeg efterhånden, det har antaget karakter af et tidsskrift, jeg kan være bekendt, uden dog på nogen måde at være seriøst eller smagfuldt. Og på en måde er det netop pointen.

Dette hverken er eller prøver at være udødelig litteratur. Det er forfatteren OFF-GUARD, lænet over hækken eller midt i en yndlingsfilm om vampyrer.

Bathos 64 er udkommet!

En litterær kvalitet eller seriøsitet som den, man forhåbningsvist finder i DET OVERNATURLIGE og HJERNEN, skal man nok lede længe efter i BATHOS. Men der står også ting i BATHOS, jeg næppe ville skrive nogen andre steder, og det af flere grunde.

Og så er der gratis gyserfilm, samt et foredrag, ligeledes ved undertegnede, i hvert nummer! Det foreliggende har tre hovedtemaer – der er zombier på vores DVD.

For det første er det, som det vil fremgå af forsiden, et bryllupsnummer, der markerer, at jeg nok en gang er undveget fra alderdomshjemmet for at bryde ind i pigeskolen – denne gang dog også for sidste gang. Dernæst er det tilegnet Terence Fisher, skaberen af den moderne gotiske gyser.

Bathos 64 er udkommet!

Endelig indeholder det en artikelserie, der endnu en gang forsøger at tilgodese de læsere, der føler et behov for på første hånd at stifte bekendtskab med en verden, vi ikke lærer om i skolen, denne gang med en ny vinkel, som foreslået af en mandlig læser. Det stillede spørgsmål er ganske enkelt: Når det nu åbenbart er så umuligt at transcendere uden den depersonalisering, som er kernen i indvielsen, er det så ikke godt nok, at en kvindelig bekendt svinger pisken?

Svaret er et (uhyre betinget) måske, og HERSKERINDENS HÅNDBOG skal således ses som en hjælp til den, der har mod på et sådant eksperiment – måske endda i det forfængelige håb, at et sådant kvindeligt redskab selv ville kunne benytte den kanal, hun er for manden. Dermed er vi sådan set tilbage ved, hvad BATHOS er: Lidt mindre end noget, og lidt mere end ingenting.

LSD – Læserne Skøjter Derudad. Og så er det forhåbentlig lettere vanedannende.

Derfor skal jeg også på mine tro pusheres vegne gøre opmærksom på, at bladet forhandles i FANTASK (hvor du måske allerede har fundet det) samt i en del andre snasker, og der koster det 60 kroner. Du kan også få det tilsendt direkte (men så skal du betale porto). Det lader sig arrangere ved, at du indbetaler 73,50 på

REG. NR. 4710 KONTONR. 36 31 23 39 10

i Danske Bank. Ved samme lejlighed skal du huske at skrive dit navn og nummeret på det BATHOS, du vil have, i meddelelsesfeltet. Endelig skal du sende en mail til

fontain@eskapisme.dk

og fortælle, hvilket nummer du har betalt for og derfor gerne vil have tilsendt, samt hvor det skal sendes hen.

Ansvarsløs redaktør: ERWIN NEUTZSKY-WULFF
Layout: CAMILLA BRODERSEN
Forside: LARS AARØ
Side 3: JENS PETER ENGEDAL
Labels: RENE JENSEN
Tryk og distribution: JESPER FONTAIN

INDHOLD

Leder 2
Herskerindens håndbog 1 5
Herskerindens håndbog 2 16
Herskerindens håndbog 3 24
The Curse of Frankenstein 30
The Human Race 36
Herskerindens håndbog 4 38
Religion og videnskab 43
The Real Last Supper 52
Er du på vej til den sorte liste? 54
Næste nummer 56
Realpolitik 58
Dracula 60
The Revenge of Frankenstein 64
The Hound of the Baskervilles 68
The Man Who Could Cheat Death 72
The Mummy 74
The Two Faces of Dr Jekyll 76
Det urolige hjerte 78
Månedens DVD 79

DVD

1. White Zombie
2. Revolt of the Zombies
3. King of the Zombies
4. The Mistress’ Manual

Bathos 64 er udkommet!