Bathos 72

 

I sommeren 2003 udgav jeg et lille blad, der egentlig var tænkt som et ONESHOT. Det blev imidlertid hurtigt til et nummer til, et til, og så fremdeles.

Det gav mig mulighed for at anmelde film, der næppe ville have interesseret (min tidligere arbejdsgiver) LEVENDE BILLEDER. I begyndelsen var udvalget ret tilfældigt, men efterhånden blev hullerne fyldt ud, så at de seks årgange nu udgør en hel lille gyserfilmhistorie – der er dog ingen fare for, at redaktøren skal løbe tør foreløbig.

Med tiden suppleredes filmanmeldelserne med, hvad der interesserede ham og kunne tænkes at interessere læserne. Især de faglitterære udgivelser blev og vil fortsat blive fulgt op af et batteri af artikler om beslægtede emner.

BATHOS er på en gang mindre alvorligt og mere personligt end forfatterskabet. Hertil kommer (som regel humoristiske) kommentarer til aktuelle begivenheder, som ofte, men ikke altid finder vej til avisernes spalter.

Er det for underligt, ender det i BATHOS! Det er med andre ord et organ for en ganske bestemt type læsere, der skal have det hele med – det indlæg, de ikke lige så, og det foredrag, de ikke lige hørte.

Det sidste sågar på video, eftersom der nu siden nummer 52 er fulgt en DVD med bladet. Det er ligesom bladet selv en blandet landhandel, et par klassiske gyserfilm, samt hvad redaktøren selv har nørklet sammen.

Netop nu er I AM LEGEND som bekendt aktuel i biograferne. Læserne får den i originalversionen med samt dens COMPANION PIECE.

I hvor høj grad BATHOS end er A LABOUR OF LOVE, er der dog en timeløn at betale, trykkerens og redaktørens. Derfor koster det også den formidable sum af 60 kroner, 76, hvis man vil have det tilsendt. Det får man ved henvendelse på

fontain@eskapisme.dk

og ved for hvert nummer at indbetale de ovennævnte 76 kroner i Danske Bank på

REG. NR. 4710 KONTONR. 36 31 23 39 10

idet man i det dertil indrettede meddelelsesfelt pligtskyldigt gør opmærksom på, hvem man er, og hvilket nummer man betaler for. Ellers kan vi nemlig let komme til det resultat, at der IKKE er betalt. Og to ubetalte numre betyder SORTLISTNING!

Ansvarsløs redaktør: ERWIN NEUTSKY-WULFF
Layout: CAMILLA BRODERSEN
Labels og menuer OG IKKE ANDET: RENE JENSEN (han har udtrykkeligt bedt mig gøre opmærksom på dette, så han ikke får skylden for alle de underlige ting, jeg laver på DVD’ERNE)
Tryk og distribution: JESPER FONTAIN

INDHOLD

Leder 2
The Monster Doll 4
Smeden og bageren i ny udgave 14
Mad Love 16
The Cat and the Canary 19
Hans Christian Andersen 22
The Quatermass Experiment 26
Quatermass II 30
The Oblong Box 33
Children Shouldn’t Play with Dead Things 36
Cloverfield 39
Mytologi for dummies 9: Den transcendente mand 44
Brevkasse 54
Menneskets afvikling 5 56
Horror.dk 60
Kalender 65
Supernatural 66
The Return of Dr X 68
The Space Children 69
I Don’t Want to Be Born 72
30 Days of Night 75

BATHOS 72 UDKOMMER FEMTE MARTS