Bathos 74

 

Bathos 74

På en hylde under min filmsamling ved siden af de nygræske tegneserier, der fungerer som min lærer i ledige stunder, står to kasser med BATHOS – nøjagtigt et eksemplar af hvert nummer – og samler støv. Det sker dog, at jeg dykker ned i stakken og genoplever min barndom, der var behageligt befriet for lærere og familiemedlemmer, i form af en beskrivelse i tekst og billeder af de film, jeg så, eller jeg flår den indlagte DVD ud og propper i drevet for at se, hvad jeg havde fundet på til det blad.

Som mørket falder på, fornøjer jeg mig med de dansende skygger, en stor, pragtfuld og temmelig unyttig eventyrbog. Og jeg tænker på, om der ikke i dette øjeblik er en læser, der gør det samme.

Som ungt menneske kunne jeg tilbringe hele dage på Filmmuseets bibliotek på Christianshavn med at kigge i gamle filmprogrammer – efter at være blevet temmelig trætte af mine idelige besøg lod bibliotekaren mig til sidst rode selv (og endda tage fotokopier). Jeg genoplevede på den måde de film, jeg havde set som barn, og hvad der var vigtigere, de film, jeg aldrig havde set.

Jeg har aldrig glemt lugten af mørnet papir og den kildrende fornemmelse i maven, og med BATHOS har jeg forsøgt at videregive den, og lidt til. For der var ingen film bag i programmerne – dengang hed video billedbånd og var noget, kun Danmarks Radio rådede over.

Man kunne dog få ”souvenirudgaver” af en del af filmene på 8mm (to minutter uden lyd) og så tænke sig til resten ud fra programmerne og FAMOUS MONSTERS OF FILMLAND, som jeg købte i lufthavnskiosken. Det er naturligvis blevet lidt nemmere at se film siden da, selv om biograferne er borte.

Men hvor er det snuskede ved hele affæren? Jo, det finder man i BATHOS!

Nu er det ikke min hensigt, at mine læsere skal blive lige så asociale som redaktøren, så derfor har jeg indledt et samarbejde med Arbejdsformidlingen om aktivering! Nærmere oplysninger kan indhentes på side 13 og den vedlagte DVD.

Det ligger mig med andre ord meget på sinde at gøre mine læsere til produktive samfundsborgere med en regelmæssig løncheck. Bladet er nemlig ikke gratis. Så vil man abonnere, er det ikke nok at henvende sig på

fontain@eskapisme.dk

og klage sin nød, næ, man skal minsandten for hvert eneste nummer indbetale den formidable sum af 76 kroner (60 kroner + porto) i Danske Bank på

REG. NR. 4710 KONTONR. 36 31 23 39 10

samt i det dertil indrettede meddelelsesfelt identificere sig og oplyse, hvad man betaler for. Ikke BATHOS, din klovn, NUMMERET! Ellers kan vi nemlig ikke vide det (vores CHANNELER er på ferie) og hvis du ikke har betalt for to numre i stræk, er det ud!

Nej, du kan ikke nøjes med at betale for hvert andet nummer. Denne specielle ordning har dog ikke noget at gøre med bladets rent idealistiske formål, men udelukkende med den zoologiske kuriositet, at katte får killinger, der får killinger, der skal have mad, og at redaktøren ligeledes har tillagt sig den uvane at spise i ny og næ (og i øvrigt drikker som en svamp).

Så er du til gengæld læsestofmisbruger. SO PAY UP!

Ansvarsløs redaktør: ERWIN NEUTZSKY-WULFF
Layout: CAMILLA BRODERSEN
Labels og menuer: RENE JENSEN
Tryk og distribution: JESPER FONTAIN

INDHOLD

Leder 2
The Devil Seeds 4
Pas på dig selv! 14
Stolen Face 16
The Werewolf 19
The Crawling Hand 22
Spider Baby 24
Bunny Lake is Missing 28
Zinda Laash 31
Blood Bath 34
The Evil 36
Ice Station Santa 37
El Orfanato 41
Fitna 43
Man Made Monster 46
Doctor Renault’s Secret 50
Track of the Vampire 51
10. april 2008 55
Mytologi for dummies 11: Kyskhed, edderkopper og hestekvinder 57
Watchbird 75
Menneskets afvikling 7 76

DVD

SANITARIUM!

BATHOS 74 UDKOMMER ONSDAG DEN 7. MAJ!

ARE YOU READY FOR IT?