Stories for a rainy day

 

Fra og med nummer 52 har BATHOS indeholdt en DVD. Den første var der et ”spil” på, den anden gamle radiospil.

I hvert af de sidste 25 numre har der imidlertid været mindst to film, så det er blevet en hel lille samling for dem, der trofast har holdt bladet. Og der er tilstrækkeligt med film i public domain til mindst 100 numre endnu!

Det er ligeledes blevet en vane at have et kamera med, når jeg optræder offentligt. Ideen er jo, at folk, der ofte rejser til den anden ende af landet for at høre et foredrag, nu i stedet kan høre og se det hjemme i deres egen stue.

På denne måde er BATHOS blevet et serviceorgan for mine lidt galere læsere. Artikler skrevet specielt til BATHOS har ligeledes kunnet blive til en slags lysbilledforedrag, og så er det jo nærliggende på et tidspunkt at forsøge sig med noget lidt mere filmisk.

Problemet er naturligvis, at jeg er et enmandsfilmhold, udstyret med et kamera af den slags, man får i nakken på benzinstationer i stedet for rabatmærker, samt den type redigeringsprogrammer, fru Olsen betjener sig af, når hun skal sende et elektronisk lykønskningskort. Det er ikke blot et pengespørgsmål, jeg har ingen ambitioner om at lave film i egentlig forstand (og heller ikke tid – de 100.000, jeg fik fra STATENS KUNSTRÅD her til morgen, ser jeg som en fin hentydning til, at man gerne vil se nogle BØGER).

Derimod kunne det være sjovt at lave noget, der kunne underholde læserne i mere end to minutter, og med CAIN i nummer 76 tror jeg, jeg har fundet formatet, noget, der i princippet er en nyskreven novelle understøttet af – så vidt muligt – bevægelige billeder. Det er dog først STORIES FOR A RAINY DAY, jeg er rigtig tilfreds med, givetvis inden for de temmelig indlysende begrænsninger.

Det er fire små historier med en samlet spilletid på fyrre minutter. Om ikke andet vil læsere af nummer 78 altså blive begunstiget med fire noveller, de ikke vil have mulighed for at stifte bekendtskab med andetsteds, og hvis diverse ikke specielt specielle effekter gør det hele lidt morsommere og anderledes, gør det jo heller ikke noget.

Ydermere vil den videbegærlige få besvaret brændende spørgsmål som, hvorvidt tidsrejser virkelig er mulige, hvad ufoerne egentlig har at gøre på vores planet, om der findes vampyrer, og om – nej, jeg siger ikke mere. Det skulle så være: Rigtig god fornøjelse!