HVOR ER ARGUMENTERNE?

 

Hej Erwin,

et lille udklip fra dit svar til indlægget om Barn/Voksen problematikken.

Som børn er vi artige, vi følger andres regler for god opførsel. Der er en god grund til dette, for børn har ikke følelser, kun behov.

Dette undrer mig. Du giver udtryk for en over påstand, men du uden at argumentere for den. Det lyder som en sandhed, som ikke kan diskuteres. Dette er gennemgående for de fleste af dine svar.

Jeg tror at din troværdighed vil stige kraftigt hvis du ikke giver en endegyldig sandhed på et hvert spørgsmål, for det har man jo ikke - lige meget hvor stor en forfatter man er. Jeg tvivler ikke dine egenskaber som forfatter, det ville være dumt. Lige så dumt ville det være hvis man med en alvidende tone fortæller sandheden om børns mentalitet på 2 linjers dansk. Apropos barndom; er det ikke et udtryk for barnlighed hvis man ikke sætter spørgsmålstegn ved sin viden.

Jeg er ikke genial til at formulere mig, eller til at stave - så du skal nok falde over et par stavefejl hist og pist. Jeg håber ikke du vil hænge dig i dem. Desuden må du hilse din søn, Daniel, fra mig, når du ser ham igen.

Jeg håber du har tid til at svare mig.

Peter Bendtsen

 


 

SVAR

 

Hej Peter!

En general drog ind på torvet i en by med sin hær og blev mødt af en af de handlende. »Jeg ved, Sir,« sagde han, »at I er en berømt og tapper general, men mellem os sagt tror jeg, jeres troværdighed ville stige kraftigt, hvis der var priser på sabler og bajonetter ...« Måske har du taget mig for en folketingsmand eller en højskolelærer.

Solen behøver ingen troværdighed, man åbner sine skodder eller lukker dem. Sådan er det også med denne type »endegyldige sandheder«.

De er lynglimt, som kan oplyse - og måske senere skuffe, når man tænker dem igennem, det betyder ikke så meget, de gav os ligesom et stød, som fik os til at tænke. Nogle mennesker dyrker ikke den sport, og de har det, ligesom når man får en golfkugle i nakken - det gør ikke den store forskel for en, om det kunne have været en birdie. Hov - der kommer en til ... Og så må du ellers hilse din partner, din nevø og din købmand fra

Erwin Neutzsky-Wulff