COMPUTERBØGER

 

På et tidspunkt skrev du nogle bøger om commedore 64 computere, ja, det var dengang (jeg havde en zx-81), nå men så til spørsmålet ?, Skriver du stadig, eller har planer om at skrive nogle nye bøger om PC'er (Programmering, HTML, el. lig.)?

M.V.H
Mads H H Madsen

 


 

SVAR

 

Kære Mads!

Jeg startede også med Sinclair - ZX80, faktisk. Jeg fascineredes - jeg fascineres let - af maskinen, eller rettere af den nye afart af sproglighed.

Jeg nævnte min prædilektion for min forlægger, som foreslog mig, at jeg skrev en indføring i programmering med udgangspunkt i vidunderet. Til i det mindste min store overraskelse blev den og dens opfølgere best-sellers og kom i oplag efter oplag.

Forklaringen var formodentlig, at jeg i modsætning til konkurrenterne på Teknisk Forlag absolut intet vidste om computere, hvilket gjorde det muligt for mig at relatere til andre idioter på en uhyre salgbar måde. I dag er der naturligvis både »EDB for moroner«, »DOS for åndssvage« og »Windows for hjernedøde«, hvorfor min EDB-analfabetisme ikke længere giver mig noget forspring.

Vel, i nogle år var jeg datalærebøgernes Johannes Møllehave og hævede ministergage. Tænk, hvis jeg havde kunnet skrive lige så dårlige romaner!

Jeg havde vist også en eller anden forestilling om, at jeg kunne banke noget klar data-fornuft ind i syrehovederne, ligesom mit forlag havde ambitioner om at penetrere undervisningssystemet. Det gik selvfølgelig ikke, børnene læste jo mine bøger af egen fri vilje.

Da endelig mine romaner begyndte at sælge bedre end mine datalærebøger, afbrød jeg lettet min pædagogiske løbebane. Jeg omtales dog stadig i fagblade med en vis hengivenhed som »gamle Erwin«, og da jeg boede i København, blev jeg ikke sjældent standset af en ung mand, der betroede mig, at han aldrig var blevet programmør, hvis det ikke havde været for mine bøger. Så var den dag ødelagt ...

Hilsen Erwin