KÆRLIGHED

 

Kære Erwin!

Lad mig starte med at ønske tillykke med dit bryllup!

Jeg skriver på grund af kærligheden.

Jeg forstår at den – i sagens natur – har en helvedes masse luner, men for mig har den altid stået som Den Ene Sandhed i dine bøger. Hævet over enhver kritik, hævet over Odinkvest, Livets hjul og alle de andre benævnelser i foranderlighedens navn.

Jeg har muligvis forstået en vigtig pointe – jeg håber det ikke – men jeg håber du kan belyse emnet lidt mere.

Grunden til min forvirring skyldes ikke mindst det faktum at du selv er blevet gift, for tredie gang nu – er du nærmere en renere sandheden nu?

Kan man tage fejl i Kærlighed? Blandt andet i vielsestalerne gengivet i ELSEBETH, beskrives Kærligheden som det der trancenderer alt andet, som selve livets kerne fuldkommen og på sin vis – hævet over foranderligheden ...

Forstår du min forvirring?

Det er på ingen måde for at snage i dit privatliv. Det interreser mig ikke ud over ønsket om almindeligt velbehag – det er bare fordi tanken om flere af ens livs Kærlighed forvirrer mig.

Sådan må det vel beskrives.

Tak forøvrigt for en aldeles spændende og informativ hjemmeside – det glæder mig at møde dig herude i cyperworld.

Jeg håber du kan finde tid til at besvare mit brev i en ellers travl UFO tid (glæder mig til den rammer gaden), men jeg venter tålmodigt.

Mange venlige hilsner
Andrea Fisker (tidl. Hejlskov – jeg er selv lige blevet gift)

P.s. For en sikkerheds skyld – jeg tilhører ingen fraktioner og deltager ikke i krigen ...

 


 

SVAR

 

Kære Andrea!

Ja, det er sgu svært. Det skyldes nok det trods alt enestående ved mit forfatterskab, at det ikke leverer deviser til citation, men – ligesom verden – er oplevelse.

Og så er der ikke så meget, græshoppen kan tage med hjem efter at have overværet elefanternes parringsakt. Det er ligesom papegøjen i eventyret, hvis herre blev så opbragt, da den væltede salvekrukken, at han plukkede den.

Nå, efter nogle dage er den så tilpas restitueret, at den som sædvanlig sidder i vinduet og følger livet ude på gaden. Den får da øje på en raget munk og udbryder glad: Nå, du har nok også væltet salvekrukken!

Ja, kærligheden er åndens modus operandi. Det er af kærlighed, den skaber og nedbryder. Så, når atomhelvedet bryder ud over menneskenes syndige hoveder, er den fornuftigste bemærkning, de kan fremkomme med: God Is In Love Again!

Gud taler altid sandhed af den simple grund, at hvad Han siger, bliver sandhed. Et udsagn (om noget) kan være usandt (ikke i overensstemmelse med det forudsatte forlæg), men en handling kan ikke være det, og Guds handlinger er verden.

Nej, man kan ikke forstå een ting. Enten forstår man Alt eller også Ingenting.

Det ville være rart – ikke sandt – hvis verden blev lavet efter en opskrift. Men den er en kælen søslanges haleslag.

Gud bryder sig ikke stort om -ister – undtagen muligvis medister. Og så i øvrigt tillykke med, at du også har væltet salvekrukken!

Jeg talte i øvrigt med Kaj forleden. Han er på svampe nu.

Hilsen Erwin