PUBLIKATIONSVEJLEDNING

 

Hvor går man hen, hvis man har kendskab til en historie, der brænder efter at blive udgivet?

 


 

SVAR

 

Kære ukendte!

Jeg forstår på din lakoniske formulering, at der ikke er tale om en roman, men certain information regarding something or other. Det ved jeg sgu ikke.

Der er jo historien om Faklen, som næppe nogen sinde vil blive fortalt, fordi the facts in the case er vævet så tæt sammen med de impliceredes privatliv, at det ville være Gotterdammerung for dem at få den ud. Den slags historier kan det være fristende at publicere - they would often be great reading - men som regel er det bedst at lade være.

Så er der direkte kriminelle forhold, og der må du vist hellere spørge en advokat. Endelig er der korruption på højt plan og lignende. Personlig synes jeg, der er nok out in the open at tage fat på.

Jeg holder Se & Hør for TV-programmerne - cross my heart! I denne uge indeholdt det en »hade-plakat«.

I lederen tilstod man, at den afbildede person havde troet, at det ville blive et idol-billede. Men, som redaktøren skriver, han mangler jo bare »realitetssans«.

Denne person er »virkelig en mand, vi alle kan blive enige om at hade. Manden er gennemført usympatisk, og det bryder vi danskere os ikke om.«

Som man vil forstå, er han fejlfarve og upopulær på grund af en TV-serie, hvis appeal er denne form for pøbelmentalitet. Mon nogen andre end offeret selv vil protestere?

Så jeg ved ikke, hvad du skal gøre med din historie. Hvis du giver den til pressen, kan du være sikker på, at den vil blive omskrevet til noget, som ingen lighed har med den oprindelige historie.

Du kan jo prøve at sende den til Faklen, måske ånder de stadig. Eller vi kan publicere den med eneret for enw.dk. Medmindre naturligvis det er en vandrehistorie om kræftrisikoen ved at bo i nærheden af en TV-station ...