PUBLIKATIONSVEJLEDNING 2

 

Tak for dit svar - jeg formulerede mig ikke ordenligt. Det handler om en novelle, og forfatteren skriver fænomenalt, men er meget ung, 22, og har aldrig været udgivet. Den er ikke helt almindelig, og jeg kender simpelthen ikke nok til den litterære verden til at vide, hvor jeg skal sende den hen. Min intuition pegede på dig, dit arbejde siger ham meget, jeg har en mistanke om, at det modsatte også er tilfældet. Men jeg ved stadig ikke, hvor jeg skal gå hen med hans novelle.

 


 

SVAR

 

Kære mystiske ukendte!

Jeg har et problem, som du måske kan hjælpe mig med. Jeg har en bekendt, som er forfatter, og som modtager mystiske breve.

Hvad skal jeg råde ham til? But seriously folks - hvorfor skulle du gå nogen som helst steder hen med en andens novelle?

Hvis han ikke selv gør det, er der jo noget, der tyder på, at han har et mere realistisk forhold til sit eget talent end hans kæreste? mor? bedstemor? So I'll simply assume that you're the young not so struggling writer. Der gælder to regler for alt skriveri:

1. Du kan ikke blive kendt uden at blive udgivet.

2. Du kan ikke blive udgivet uden at være kendt.

Du vil sikkert sige, at der udkommer indtil flere bøger af debutanter hver sæson, og jeg må svare, at der er også indtil flere personer hvert år, der skraber sekscifrede beløb til sig ved at skrabe sig til dem. It's not a career.

Du er sikkert et lovende talent. Og de er sgu sjældne, næsten lige så sjældne som bistandsklienter. Det er dem, der frembringer den morsomme rende på forlagstrapper.

Men send mig den endelig (inklusive en frankeret svarkuvert, if you want it back)! Måske bliver jeg begejstret.

Måske ringer jeg til min forlægger og insisterer på, at han udgiver dette uovertrufne mesterværk. Måske gør han det, og den udkommer og bliver solgt i flere hundrede eksemplarer. But don't hold your breath ...

PS Faktisk udgiver Borgen noget, der hedder Begyndelser (used to, anyway) en antologi af debutantnoveller udvalgt af ten truckloads af samme. Du kan jo altid forsøge.