HVORFOR ER DINE BØGER SÅ DYRE?

 

Hvorfor er dine bøger så dyre?

Jeg hører til dem, der helst vil købe frem for at låne.

Men med en pris på 450 kr. for UFO, som for øvrigt er i paperback version, er det mit lånerkort og ikke mit dankort, der ryger op af lommen.

Tak for mange gode bøger.

MVH. Thomas Rix
Odense

 


 

SVAR

 

Det ville være rart, hvis UFO kunne udkomme som paperback (billigbog) men desværre er jeg ikke på helt det samme litterære niveau som Johannes Møllehave og Ekstra Bladet. UFO er på 664 sider og koster 450 kroner.

Det er en sidepris på under 70 øre (ja, to kilo kød er dyrere end et kilo). Til sammenligning koster en typisk roman på 109 sider 149 kroner - en sidepris på omkring 1,40 - det DOBBELTE af min.

Det spørgsmål, man kan stille sig selv, er så: Hvorfor er mine bøger så billige? Jeg ved godt, at en stor del af mine læsere er fattige studerende, der skal leve af dåsetun en hel uge for at få råd til at købe den nyeste Neutzsky-Wulff, men forbavsende mange synes, den er det værd.

Så er der andre, der hellere vil gå på værtshus eller tre gange i biografen. De fleste synes nok som du, at den slags bøger må man eje, så man altid kan vende tilbage til dem på hylden. Og så er det jo en investering: Neutzsky-Wulff-bøger med blot ti år på bagen er oppe i firecifrede beløb hos antikvarerne ...