GRÆNSER FOR TALENT

 

Jeg har lige læst »Sangen om Rune«, og nærer nok lidt blandede følelser for den. Jeg syntes virkelig den var god. Sjov, sprogligt spidsfindig og talentfuld.

Men hør nu her... Er der ikke grænser for hvad man kan bruge sit talent til. Og hvad vil du egentlig med den sang? Jeg fristes til at bruge et billede taget fra - ja gæt selv hvem - med et barn der rækker tunge. Er den sang ikke blot en verbal rækken tunge ad Rune Engelbrecht Larsen. En ganske flot tunge, bevares, men derfor behøver du vel ikke stikke den ud på den måde. Og at skrive at sangen er forfattet »på utallige opfordringer gør næsten det hele værre. Er det en forfatters opgave at ligge under for sine læseres luner og ondskabsfulde påfund. Eller fører det at have et talent, samt en hjemmeside at udstille det på og endelig en læserskare der gider at læse med, ikke forpligtende? Forpligtende bla. derved at man må kunne sortere i de forslag der fremkommer og sortere de mest vrængende og barnlige fra. En af de fæle fæle anmeldere beskyldte for nyligt Carsten Jensen for at plaffe sine antipatier ned med den sproglige kalashnikov mens han havde sit barn på armen til ære for fotograferne. Du har, tydeligvis hverken brug for barn eller sågar fotografer. Rosende ord bør komme fra en kvalificeret bedømmer, og hvem er bedre end en selv? Det er for så vidt legalt nok.

Men brug dog dit talent på andet end den barnlige nedrakning af Rune, som er så svær at tage afstand fra fordi den er så sjov, indrømmet, men som ikke desto mindre er fejlplaceret, og nok ikke engang kan stå for den kritik du tildeler andre...

Anders Søe Plougsgaard

 


 

SVAR

 

Du har ret. Den er sjov.

Men hvorfor er den sjov? Intet er morsomt, hvis det ikke er rammende.

Og hvis det er rammende, indeholder det værdifuld information. Hvis du havde tænkt så lang, havde du sikkert også opdaget adressen: Alle de Runer, som man aldrig kan få til at vågne op.

Det vil sige: De hysteriske fans, som bygger hele deres liv op omkring een tænker - me or somebody else - og som går i terminal shock, når de finder ud af, at de ikke kan blive forlovet med deres helt. Måske kan man nemlig få nogle af dem til at vågne op, inden det er for sent. Og det er faktisk venligt ment ...

Kærlig Hilsen
Erwin