JA/NEJ TIL FÆLLES VALUTA I EU?

 

Skal man stemme ja/nej til fælles valuta i EU?

Hvornår tror du, at man siger »nu behøves vi ikke at arbejde tættere sammen i EU.«)

Vil antallet af selvmord falde(det er jo af en eller anden grund ret højt i Danmark), hvis vi bliver et europas forenede stater?

hilsen Frederik

 


 

SVAR

 

I et desperat forsøg på at få bladets hundrede faste købere til at forny deres abonnement har FAKLEN udsendt et A4-ark med en oversigt over de spændende artikler i juli-nummeret. I forståelig nostalgi har man åbenbart besluttet at sende det første nummer på gaden igen (det var jo også gratis) idet man er vendt tilbage til sine allerførste sager, Studium Generale og pornografien.

Mon ikke de fleste vil finde det nærmeste grinagtigt, at den økonomiske union ikke nævnes med et eneste ord i det sidste nummer inden afstemningen? Undtagen måske lige dem, der holdt bladet, da det stadig hed ELSEBETH.

Dengang havde vi skam et EU-tema-nummer, men det var ment som en vittighed, og redaktøren fik travlt med at undskylde sig, da vrede læsere protesterede mod dette »politiske« indslag. Det er naturligvis især deja vu for mig.

Jeg husker tydeligt Runes åbenlyse overraskelse, når jeg foreslog, at bladet skulle skrive om et eller andet, som TV og presse var fulde af, men som den filosofiske Engelbreth næppe havde opdaget. »Nå,« sagde han eftertænksomt, »mener du virkelig det?« og da Erwin virkelig mente det, blev folk vækket og sat i gang med at skrive og navnlig skrive om.

Jeg kan næsten se mig selv tage røret og gøre opmærksom på, at nu, hvor vismændene har udelukket alle økonomiske motiver til at stemme ja, var det måske på tide at gøre opmærksom på de politiske og militære. Men der kommer naturligvis ikke nogen opringning, så det næste nummer af Faklen bliver ganske ligesom det forrige en optælling af, hvor mange demonstranter der i det forløbne kvartal er blevet tævet af hvor mange pansere, for det er da synd for dem.

Denne »humanisme« minder slående om forrige århundredes husmoder-socialisme: Om politik ved vi godt nok ingenting, men lad os strikke nogle vanter! For at kompensere agerer man så indimellem mikrofonholdere for venstrefløjens mindre koryfæer, især sådanne, som ikke længere har helt så let ved at få spalteplads andetsteds. Interviewes til FAKLEN - ja, det kan jo blive småt for enhver ...