Hvad er dit forhold til musik?

 

Kære Erwin

Kan du, i tilfælde af, at du ved noget om det, fortælle lidt om hvad musik er for en størrelse ? Jeg tænker specifikt på den effekt musik kan have på ens sindsstemning. Hvorfor gør mol os triste, og dur os glade ? Er det de forskellige svingninger som påvirker hjernen ? Eller er der tale om noget rent psykologisk ?

By the way, hvad er dit eget forhold til musik ? Det er jo ikke overvældende meget du taler om det i dine bøger...

Kan du iøvrigt knytte nogle kommentarer til musik kontra transcendens ?
En lidt anden ting....

Når nu Rune slår alle valgrekorder, og stormer ind i folketinget, er der jo straks et problem......måske kan du hjælpe.

Hvilken post skal manden have ? »Minister for okkulte anliggender« ? Eller måske bare den sikre »Verdensminister« ?

Hvad siger du ?

Venlige og ikke-latinske hilsner
Lars

 


 

SVAR (well, sort of)

 

Når jeg kun udtaler mig tøvende om musik, er årsagen den enkle, at jeg ikke ved noget om det. Der er efter min mening skvadderhoveder nok, der udtaler sig skråsikkert om ting, de ikke har begreb om. Det må også være svært at blive taget alvorligt, når man så endelig strejfer ind på sit eget område. Jeg vil strække mig så langt som til at medgive, at jeg holder af Mozart, tolererer Beethoven og hader Brahms - men igen, jeg har som sagt ikke forstand på det ...