Hvad med de mange links?

 

Fuldt ud forståeligt at du blev træt af mudderkastningen i forumet, men er der mulighed for at gøre de gamle poster tilgængelige. Der var en del links til bla. nogle Latin sider som jeg river mig selv i håret over at jeg ikke fik skrevet ned.

Venlige hilsner

M. G.

 


 

SVAR

 

Jeg vil helst ikke åbne den skraldespand igen - og så på sådan en varm dag! Hvad angår den ivrige rådgivning med hensyn til latin og hebraisk, kan jeg trøste dig med, at den hovedsagelig kom fra folk, der ikke kunne et ord af noget af disse sprog.

Jeg har altid undret mig over denne ganske meningsløse name-dropping. Jeg støder ofte på disse mennesker, som efter eget udsagn taler flydende dit og dat, men altid afslører, at de ikke kender første deklination.

Jeg har efterhånden lært, how it works, man lærer en halv side udenad, for det lyder jo så godt! Jeg har endda undervist et par stykker, som imidlertid hurtigt fortalte mig, at det der med at lære former udenad, det var slet ikke dem.

Senere hørte jeg så, at de selv var gået i gang med at undervise andre. Pointen er naturligvis, at i de blindes land er den enøjede konge.

Hvis man absolut ingenting ved om et eller andet (like myself på flere områder, end jeg har tid og lyst til at opremse) forekommer den promillelærde at være ekspert. Det var det, der gjorde mig til "computer-guru" på trods af, at mine bøgers force (læs salgsargument) netop var, at jeg vidste (næsten) lige så lidt som de computer-blinde stakler, der købte bøgerne.

Jeg har aldrig siden været i stand til at overbevise journalisterne om, at jeg ikke ville kunne installere en harddisk. Hvis du gerne vil lære dig selv latin, kan jeg anbefale dig Peter V. Jones og Keith C. Sidwells READING LATIN, som benytter læse-let-udgaver af klassiske tekster, og at gå i en stor bue uden om VIA LATINA og andre gymnasie-latinske græsseligheder.

Med hensyn til nettet, finder jeg det som sædvanlig stærkt overvurderet. Jeg fristedes på et tidspunkt af hr. Westh til at gå ind på en "mytologisk database", der viste sig ungefær lige så informativ som et opslag i Lademann - prøv en ældre udgave af Britannica i stedet.

Her er problemet naturligvis, at ingenting er gratis, heller ikke på nettet. Jeg skal ikke gøre mig hellig, du kan måske finde en bog af undertegnede fra 1972, men led ikke efter blot et kvart kapitel af RUM!

Du kan altså sagtens finde noget, der ser interessant ud, men så er det uvægerligt en angivelse af, hvordan du kan erhverve den pågældende bog - og så har du spildt den eftermiddag. Og finder du endelig et klassisk værk, som åbenbart ikke længere kan sælges, vil det koste dig adskillige hundrede kroner at lave en hæslig, uhåndterlig og næppe læselig udskrift.

The net is for nerds, nuts and know-nothings. Vi andre bruger biblioteket.

Hilsen Erwin