Kommentar til Nostradamus

 

Hvad er din holdning/kommentar til nedenstående:

På forhånd tak.

Læserbrev fra internettet
D. 15 september 2001:

"Arethusa was a huntress, free to roam the land, a follower of Artemis, the goddess of the hunt. Men were not creatures of passion for Arethusa, just the opposite; she didn't care for men at all. Freedom was the most important thing to her. Running free and jumping into cool waters were her favorite pastimes.
One day, while running and playing, Alpheus, a man in love with Arethusa, began to chase her. She ran from him, only to be turned into a sparkling stream by Artemis. Alpheus was also turned into a stream which can be seem today merging with Arethusa's stream. Beautiful flowers can be seen where the two streams merge.
Der har været skrevet en del om Nostradamus og begivenheden i New York. Faktikst har Nostradamus været nævnt ved de sidste store begivenheder, men de færeste har været korrekte eller misfortolket.
Jeg har studeret Nostradamus i mange år, og har fået opbygget en pokkers masse bøger gennem tiden. Men da jeg så udsendelsen om World Trade Center kunne jeg pludselig huske hvad jeg havde læst omkring Nostradamus. Jeg styrtede hen til mine bøger og fandt teksten direkte i den originale tekst. Sjældent har jeg set tekst fra Nostradamus som er så tæt på den faktiske begivenhed som den i New York.

Den bedste måde at læse Nostradamus er ved at læse den originale text. Hans første 7 Quatrains blev udgivet i 1555 i en blanding mellem old-fransk, græsk, latin og italiensk. Heri står der skrevet i vers I.87:
Ennosigee feu du centre de terre
Fera trembler au tour de cite neufve
Deux grands rochiers long temps feront le guerre
Puis Arethusa rougira nouveau fleuve
DIREKTE oversat til Engelsk vil der her stå:
Earth-shaking fire of the [Earth,Ground,World] center
Will make tremble with the New City
Two large rocks length time will make the war
Then Arethusa will ride on a new river
OK, nu har vi en direkte oversættelse, men hvad betyder det. Vi kan se ord som "World Center" (centre de terre) og faktikst er New York nævnt via "New City" (Cite Neufve). Meget skræmmende, så er de to twin towers også nævnt som "Two large rocks" (Deux grands rochiers).
Allerede fra starten har oversættere og Nostradamus-eksperter set dette vers som værende forbundet med New York, men man har tidligere troet det havde noget med jordskælv at gøre, og hvad mon de to klipper var? Jeg tror nu at dette vers er gået i opfyldelse.
I linie 3 indgår ordet krig. Er dette starten på 3. verdenskrig?
Men OK.....hvad betyder den sidste linie? Arethusa var en græsk numfe, som blev til en kilde (eller noget i den forstand...jeg er ikke expert i græsk mytologi). Er der nogen som kan forstå dette?
Jeg mener også at Nostradamus forudsagde den sidste begivenhed via mindst 2 andre vers, men dette syntes jeg er mest slående."

Ved du hvad det sidste kan kan være ?

Hvad synes du ?

Har du selv skrevet nogle bøger der kan anbefales
i denne forbindelse ?

På forhånd tak.

 


 

SVAR

 

Du har ret, it's a charm. Jeg husker godt verset, men knyttede ikke forbindelsen. Jeg ved heller ikke, hvad Arethusa laver der - medmindre det er Eretz USA ... Der er et kapitel om den Herre i "Verden", men kun som litterært virkemiddel.