ABLATA AT ALBA

 

Efter gennemlæsning af RUM er jeg gået i gang med at rode med 'ABLATA AT ALBA'. Jeg har derfor et lille spørgsmål til den 'procedure' du har angivet i Yabasha.

I 'Yabasha' skriver du at ALBA skal substraheres fra AMABEL (=LEBAMA). Umiddelbart giver det jo bare 'ME' (og jeg går ikke udfra at det sumeriske 'ME' er 'løsningen!'. Med gematria giver LeBAMaH 97 (samme som AMUN(d)). 97 - ALBaH giver: 97 - 37 = 60. 60 er det 'samme' som BaCHaN - 'et vagttårn', og det kan også betyde noget i retning af 'at prøve ved ild' (og er den rod der anvendes i Sefer Yetzirah om det at 'prøve' bogstaverne). Skulle det så pege i retning af 'tårnet'/'tårnværelset' der er omtalt? Eller ALBA = 1+30+2+1 = 61 = AIN ('intet'), ANI ('jeg') o.s.v.

Eller jeg er måske helt ude på dybt vand? (- Bortset fra al den 'mening' der vælter frem når man permuterer og tæller).

M.v.h. Mikkel Janus Andersen

Ps. Jeg behøver vel ikke at rose bogen, du ved jo tilsyneladende godt hvad du har præsteret...

 


 

SVAR

 

Ikke ME, men EM, "moder", betegnelsen for de tre "grundlæggende" bogstaver i det hebraiske alfabet, Aleph, Mem og Sin, repræsenterende luft, vand og ild -komplementærmængden er de "nitten æg" - som du derefter kan gå på jagt efter i teksten. Ofte vil der "mangle" en, hvilket kan have en betydning - tag f. eks. Amund (Amon, Herre) hvor Sin er erstattet med Nun.

Nun er som bekendt den ægyptiske kaosgud, som er karakteriseret ved den vandflade, der deler hans krop - sammenlign den romerske Deus Latens, Saturn, som også gemmer sig under jorden i Erdal. Prøv så at læse Adeles Andromeda-ofring og Ildsøen i Hippobine-afsnittet. Måske kan du nu komme lidt videre ...

Af hensyn til de mindre kabbalistisk orienterede læsere skal jeg gøre opmærksom på, at dette kun er een af mange veje ind i RUM. God fornøjelse!