Ufrivillig homoseksualitet

 

Du beskriver et sted i din ellers udmærkede bog "Rum" ufrivillig homoseksualitet i de amerikanske fængsler som den "ældste vandrehistorie i branchen"; mon ikke du skulle kaste et blik på

http://www.spr.org/en/doc_01_factsheet.html,

hvor vi bl.a. læser, at "It is estimated based on previously published surveys that some 80,000 unwanted sexual acts take place behind bars in the United States every day ...".

Det er muligt, at problemet ikke er helt så stort som det eksponeres i diverse film, men ... eksistere gør det vist!

 


 

SVAR

 

Nu er det jo ikke forfatterens konstatering, men en af personernes, og i en særdeles apokalyptisk situation. Gregg Mikula er en mild-mannered intellectual, der meget forståeligt ikke har lyst til at blive en Ken Fechs.

Paradoksalt nok er det, der er mindst plads til i vores "kultur", hverken sex eller selvhævdelse, men medfølelse. Hvordan reagerer man på konstateringen af, at vi lever i et samfund, der kun adskiller sig marginalt fra det tredje rige?

Man er næsten nødt til at håbe, at det ikke er så slemt endda. I øvrigt er RUM skrevet, inden World Trade Center, neofascismens tempel, styrtede i grus. Vore følelser er af nødvendighed mere blandede, når morderen først sidder i dødscellen ...