Mere Wilson

 

Goddag (aften/nat whatever)
Det spørgsmål som du blev stillet angående dit kendskab til Robert Anton Wilson er et, som en af mine venner og jeg stillede os selv for snart 15 år siden da vi opdagede en del sammenfald mellem visse tanker/idéer du præsenterer, specielt i "O & M", og så lignende idéer præsenteret af R.A. Wilson. Wilson´s forfatterskab inkluderer "The Illumintus! Trilogy", "Schrödingers Cat Trilogy", "Reality is what you can get away with" (herlig titel !) og "The Historical Illuminati". I sidst nævnte er dele af bind tre, "The Widow´s Son", en slags remake af Thoreau´s "Walden Pond", med beskrivelse af, hvad hedder det ?, præliminelle fænomener/oplevelser (?) som jo også er beskrevet en del i dit forfatterskab. Derfor er sammenligningen ml. dit forfatterskab og R.A. Wilsons forståelig.
Wilson er underholdende, morsom, underfundig og værd at bruge tid på, men så ophører også enhver lighed ml. dit og hans forfatterskab. Han er nok din senior med ca 20 år.
For mere om R.A.Wilson er der, for den der gider, hans hjemmeside: www.Rawilson.com.

Og til sidst, den hér skal du lige høre: Min før omtalte ven bor på Djurs, og sendte sin kone ned til Bogbussen (der kører ud fra Randers, tror jeg) for at blive skrevet op til "Rum", når biblioteket havde fået den rekvireret, indbundet etc.
Hans kone kom hjem med et stort grin og fortalte at Bibliotikarens reaktion havde været åbenlys bestyrtelse, efterfulgt af en længere forklaring (undskyldning ?) gående ud på at "Rum" såsandelig ikke var litteratur som biblioteket ville anskaffe osv osv. hvorefter biblotikaren slutter af med: "...iøvrigt har den fået dårlige anmeldelser !"
Så Dér !!

VH. Henrik Stæhr
Mail: Henrikstaehr@hotmail.com

PS. Jeg kan ikke takke dig nok for dine bøger, de har været en vigtig del af min litterære "kost" de sidst 25 år.

 


 

SVAR

 

Jeg er bange for, at du enten har været offer for en af de mere sejlivede vandrehistorier om mig, eller også har en kvik bibliotekar haft din ven til bedste. Måske er de lidt trætte af at høre om martyren Neutzsky-Wulff og de onde, onde mennesker, der forfølger ham. I virkeligheden er det naturligvis et fåtal (om end ret så højtråbende) som ser sig moralsk forpligtet til at "advare" imod mig - hvilket jo i en forstand er al ære værd - resten don't give a flying f... about me og har højst et smil tilovers for min presse, som de sikkert ofte forveksler med manden.

Med boghandlere og bibliotekarer får jeg tit en sludder, når jeg kommer forbi, vi er jo i den samme branche. At undlade at anskaffe en bog, man har købere/lånere til (og jeg hører besynderligt nok til de mere udlånte) er der vist ikke nogen, der har overvejet det sidste århundrede eller så.

Jeg kender i øvrigt meget naturligt Randersegnens bogbus-"chauffører", jeg bor jo også i området, som er lige så venlige og imødekommende som alle andre. Randers Bibliotek køber ligesom alle andre biblioteker alle mine bøger pr. automatik.

Du kan bestille dem fra deres hjemmeside www.randersbib.dk, hvor du kan vælge imellem 39 (niogtredive) Neutzsky-Wulff-titler. RUM er ikke overraskende udlånt - I checked - men der bliver et eksemplar ledigt den 19. februar.

Så det er sjovt, hvad du fortæller, som der står i sangen - eller måske er det ikke så sjovt længere. Jeg ved naturligvis, at det er en væsentlig del af romantikken omkring mit forfatterskab, at du og din ven er de eneste, der læser mig, at jeg er bandlyst fra bibliotekernes hylder, og at boghandleren brænder RUM i baglokalet (sammen med et par andre titler på bestsellerlisten, han ikke synes om) - men jeg er bange for, at den kedsommelige sandhed er, at jeg udkommer, sælges og udlånes i oplag, der er ganske almindelige for en veletableret forfatter, og behandles derefter af boghandlere og bibliotekarer. Jeg håber, det er i orden ...

PS: Er det ikke nemmere for din ven at låne på det lokale 1.000-binds-bibliotek - det må vist være "Nørre Djurs Bibliotek" i hans tilfælde. Det ser ikke ud, som om de har fået RUM endnu, men når de har købt Okkultisme & Magi, får de nok også den, skal I se ...