To mennesker kan ikke leve sammen

 

Hvorfor er det så svært for mand og kvinde at få tingene til at fungere sammen?
Jeg vil også gerne vide, hvorfor man skal leve?

Preben Madsen

 


 

SVAR

 

To mennesker kan ikke leve sammen. De vil nødvendigvis komme til at gå hinanden på nerverne med alle de små særheder, lugte og lyde (prutter og morgenånde, smasken og snorken), som vi jo alle har.

Derfor insisterer de fleste ægtepar også så tit på at være så meget som muligt borte fra hinanden for simpelt hen ikke at komme til at slå hinanden ihjel. De arbejder hver for sig, morer sig hver for sig, har egne vaner, egne venner, de tager på ferie hver for sig, og får til sidst separate soveværelser.

Det er alt sammen små skridt mod ægteskabets undergang. Og det er da heldigt, for der må ikke være noget værre, end at skulle dele alt med Et Andet Menneske, det vil sige, een man ikke elsker.

Man kan kun leve sammen, hvis man bliver eet, hvis med andre ord den ene underlægger sig den andens vilje fuldkomment, så man kan blive eet væsen, een vilje, een sjæl. Den ene part lægger sit liv i den andens hænder. Det hedder kærlighed. Den anden vier sit liv til den førstes lykke. Det hedder kærlighed.

Det kan umiddelbart lyde som en falliterklæring, men der er intet smukkere, intet mere vidunderligt og saligt end at opgive sin vilje, sin personlighed og dermed blive en del af en anden. Det er at leve.

Det lyder så let, men det er så svært, så umuligt. For mennesker. Kun guder Elsker og kan lære Menneskene at Elske.

Man skal leve, for at man kan elske.

Held & Lykke

Helena