Læserbreve!

 

Kære Erwin

Jeg er ikke i det mindste i tvivl, om du er klar over, hvor stor indflydelse
du har på en procentdel af den danske ungdom. Hvis Erwin håner læserbrevs-
og kronikskribenter, så vil en stor procentdel af dennne procentdel undlade
at skrive læserbreve og kronikker. Hvis Erwin opmuntrer til det ("det kan
betale sig"), så vil en større andel gøre det. Kan man ikke med rette påstå,
at Erwin nu må bestemme sig. Hvis det kán betale sig, burde han så ikke
stipulere det lidt tydligere.

Du har i tidens løb forholdt dig temmelig vægelsindet til dette spørgsmål.
Hvad med at stå fast? Tiden skiger på et svar fra Danmarks eneste geni.

De bedste hilsener

Henrik Normann

 


 

SVAR

 

Ja, hvis jeg virkelig læstes af en procentdel af befolkningen (> 50.000) og ikke en promille eller to, ville jeg sikkert føle mig mere ansvarlig. Men sådan er det (heldigvis?) ikke, så jeg kan med sindsro have et standpunkt, til jeg tager et nyt, og så vende tilbage til det gamle, når det nye er slidt op.

Jeg blev glædeligt overrasket over, at det åbenbart var muligt overhovedet at trænge igennem - og lidt ærgerlig, naturligvis, over, at jeg blev nødt til at give køb på en af mine yndlingsfordomme. Nu er "det kan nytte" jo en gammel frase, hvorfor du nok ikke er ganske blind for ironien, når jeg tager det i min mund.

Den til side - ja, jeg protesterer, når folk (sproget, kulturen) bliver mishandlet, også selv om det kun er på skrift - måske ikke i grunden så meget for deres skyld som for min egen. Måske er det en gal bombemand eller urostifter, som ikke må have noget politisk motiv eller overhovedet IK.

Jeg er selv i besiddelse af et ubehageligt påtrængende talent, og skønt jeg måske i en forstand er gal, må jeg sige, at hvis jeg er uintelligent eller uvidende, så ser det godt nok sort ud for de fleste af mine samtidige. Så et eller andet sted gør det mig ondt for de mange dukkede hoveder, de entusiastiske læsere og private rygklappere, som bare ikke lige havde adgang til en blyant i den uge, hvor jeg var djævledyrker, fascist eller bare totalt ukendt. Og hvis det er en mixed message, så er det nok, fordi det kommer fra ham der den underlige ...