Endnu en dialog fra centret

 

Han har fået dem, og han synes, at de var meget underholdende. Han siger, at han er svær at støde.

Det undrer mig, at du synes, at kristendommen er grundlæggende umoralsk, normalt er det jo det modsatte, vi kritiseres for: at vi er dømmende og moraliserende. Det minder mig lidt om Jesu ord om, at "vi spillede på fløjte for jer, og I dansede ikke; vi sang klagesange, og I sørgede ikke." osv. (Matthæusevangeliet 11 vers 17).

Marcus Aurelius var uden tvivl en hædersmænd, men han var ikke så god til at opdrage sin søn, Commodus, hvilket fik tragiske konsekvenser for mange mennesker. Julianus var heller ikke så heldig i sin regering, han endte med at få sig selv og hele sin hær udslettet. Sådan er det jo nogen gange, at teori og virkelighed ikke hænger sammen. Det hele ser så godt ud på papiret, men så virker det overhovedet ikke ude i den rigtige verden - eller er det mon Israels Gud, der blander sig og gør sit folks fjender til grin? Man skal ikke lade sig forblænde af smukke ord, men lytte til Guds ord.

Nuvel, jeg skal ikke blande mig i jeres diskussion.

mvh
Birger Langkjer

 


 

SVAR

 

Jeg ved godt, at Johannes Aagaard er svær at støde - hvordan skulle han ellers være kommet igennem Åb. 3,15-17! Men ifølge en bestemt tankegang, som vel altid har været populær, har du naturligvis ganske ret.

Jesus var uden tvivl en hædersmand, men han var ikke så god til at prædike, hvilket fik tragiske konsekvenser, ikke mindst for ham selv. Han havde heller ikke så meget held med sit "gudsrige", han endte med at blive korsfæstet med en hel del af sine tilhængere.

Sådan er det jo nogen gange, at teori og virkelighed ikke hænger sammen. Det hele lyder så godt i bjergprædikenen, men så virker det overhovedet ikke ude i den rigtige verden, hvor de sagtmodige sjældent arver noget som helst.

Eller var det mon Israels gud, der blandede sig og skaffede sig af med en gudsbespotter? Nok snarere en farisæisk Birger, der ikke lod sig forblænde af smukke ord.

Måske er det derfor, jeg foretrækker ulvens rolle. Hyrder er altid omgivet af får.