Har du læst "Tigerne"?

 

Jeg er lærerstuderende igang med min afsluttende eksamensopgave i dansk om din faust!...og om dig.
jeg vil spørge dig om du har læst Villy Sørensens "Tigerne", da han søger at belyse samme problematik om balancen mellem drifter og..fornuft" Som jeg har læst et sted siger du..:"Det er ligesom med en tiger i bur. Hvis man pludselig lukker den ud, er den dødsensfarlig. Hvorfor ikke tale med den. Vænne sig til den. Lære at leve med den. I menneskehedens kollektive underbevidsthed ligger der så stærke seksuelle og aggresive kræfter skjult, at vi risikerer at blive sindsyge, hvis der ikke bliver lukket lidt op for presset en gang i mellem."
her stod jeg med freud...nixen..men så læste jeg noget af dig..Først Havet og så faust..og så bliver jeg nødt til at bruge Villys novelle for at kunne lave et undervisningsforløb de kan forstå i 9. klasse. Altså..det hun langt om længe kommer frem til at ville spørge dig om er..har du læst novellen?..og syntes du han berører samme myte?
Hilsen rikka

 


 

SVAR

 

Jeg har ikke læst Villy Sørensen "Tigerne" (Tigrene?) - du kan jo sende den til mig, hvis det er vigtigt for din opgave at få min reaktion på den. Citatet lyder, som om det er filtreret igennem en journalisthjerne.

Jeg mindes engang at have fortalt en anekdote om en zoologisk have med 100 tigre i bur. De besøgende klager over, at de skræmmer børnene, så derfor lader man blot en tiger blive i buret og lukker de andre 99 ud i haven, hvor de kan gemme sig i buskene - og måske af og til gøre sig til gode med en besøgende eller to. Ellers er det Blake, der rinder mig i hu: The Tygers of Wrath are Wiser than the Horses of Instruction ...