Incubus/Succubus

 

Kære Erwin
Hvis man nu er bøsse, har man så mulighed for at få en incubus, istedet for en succubus?. Hvad nu hvis man er lige lovligt glad for dyr, eller hvis man er lesbisk, hvad sker der så i den situation?

Venlig hilsen

M.M.

 


 

SVAR

 

Zeus var som bekendt meget glad for Ganymedes, og Artemis' forhold til sine nymfer har nok heller ikke været ganske platonisk - eller det var det måske netop! Ganske tilsvarende var "The Horse and the Maiden" ikke et værtshus (eller titlen på en pornofilm) men en antik helligdom for en kult med totemistiske rødder - guder har jo som bekendt en forkærlighed for at bedække jordiske kvinder i dyreskikkelse.

Den antikke "kyskhed" var således blot den viede præstindes forpligtelse til at holde sig til sin guddommelige ægtemand (ofte i ypperstepræstens eller kongens skikkelse) og det skete da også, at tempelprostitution gik den anden vej, så at hun - i lighed med den indiske devadasi ("slave girl of a god") - også velsignede dem, der ofrede i templet. I de dionysiske mysterier får manden (modsat satyren) kvindens rolle, og Bacchus selv må sætte sig på en kæp for at blive færget til underverdenen ("transcendere") - jævnfør Herkules' transvestisme (vistnok udeladt i Disney-versionen) og Euripides' bacchantinder.

Bibelens negative katalog over seksuelle "afvigelser", som er grundlaget for vores puritanske opfattelse af religion og moral, er altså ren hysterisk nyreligiøsitet. Jeg er sikker på, at der venter en sød incubus på dig et eller andet sted.