Fænomenet "psykokinese" II

 

Telekinese forekommer. Jeg har som nævnt selv oplevet det, så det kan jeg sige med lige så stor sikkerhed som jeg kan snakke om alt muligt andet, jeg har oplevet. Hvorvidt, det er nemmere at bøje en ske, end at standse solen har jeg ikke kompetence til at udtale mig om. Det kan da godt være at solen til tider er blevet stoppet, eller måske skabt af telekinese. Det ved jeg ikke.

Det kan også godt være at parapsykologien forsøger at forklare det overnaturlige ud fra et verdensbillede, der principielt udelukker det , som du skriver. Jeg er ikke parapsykolog. Ikke desto mindre forekommer hændelser, som man, og jeg for at fatte mig kort, blandt andet har valgt at give betegnelsen psykokinese .

Modsætningen mellem hvad det almindeligt accepterede verdensbillede udelukker, og hvad der rent faktisk sker, er i mine øjne netop det interessante. Og for mig er det det endegyldige bevis på at det almindeligt accepterede verdensbillede enten er utilstrækkeligt eller helt forkert. Jeg hælder til det sidste, dog uden dokumentation.

I min søgen efter svar har jeg ikke fundet noget. Det eneste jeg er nået frem til er min stødt stigende skepticisme.

Og det er utilfredsstillende. Det ville være federe at have nogle svar i stedet for en hel masse ubesvarede spørgsmål.

Mange venlige hilsner
Jens R. B. Hansen

 


 

SVAR

 

Åbenbart forstod du ikke mit svar. Det skal jeg ikke lægge dig til last: At forstå disse ting kræver en umenneskelig erkendelsesteoretisk baggrund - det er jo netop det, der er problemet. Du forstår ikke blot ikke, hvad jeg siger, du forstår heller ikke, hvad du selv siger.

Hvis du er seriøst interesseret i disse ting, vil jeg anbefale dig vores kursus - der vil du i det mindste ikke få en sludder for en sladder. Jeg siger med vilje: hvis. For de fleste er alt dette blot a conversation piece, og så er en to-tre paralogismer jo tit nok til at gøre os interessante ...