Hvordan overlever man?

 

Hvad skal man gøre hvis man hverken har lyst til at have et regulært job eller til at uddanne sig, og ikke vil dø af sult eller af forfrysninger, eller gifte sig med en rig enke, eller røve en bank, eller stå tidligt op, og vaske op med en hari kristna munk?

Håber du har et godt tip, for det er hårdt tiltrængt.

Jesper

 


 

SVAR

 

Ja, så er du godt nok ude at skide, medmindre der snart kommer borgerløn - og jeg mener ikke, den var med i finanslovsforslaget. Eneste endegyldige løsning er jo en eller anden form for privat arbejdsløshedskasse, hvor arbejdssky personer som du selv er villige til at leve på et eksistensminimum for at give et lejlighedsvist overskud videre til deres lidelsesfæller.

Det kræver naturligvis, at der i det mindste af og til er et. Problemet er, at det som regel kun manifesterer sig hos asociale af en bestemt type, som ikke gider stå op om morgenen, have en chef, osv. men godt kan være flittige (på deres egen gnavne måde) når det gælder om at udnytte deres specielle evner, med andre ord mennesker, der som undertegnede lever af plat ("litteratur"). Og så ender det ligesom "gruppearbejde" i skolen, hvor kun en laver noget.

Det burde være en menneskeret ikke at gøre nogen som helst gavn, og hvis jeg kunne, ville jeg straks anbefale dig til stillingen som landsbyidiot i Vinstrup. Nu om stunder er der nok kun tigger tilbage af de gamle liberale erhverv, og også her har amatørismen desværre overtaget.

Hvornår har du sidst mødt en virkelig overbevisende blind eller enbenet mendikant, hvis "Gud velsigne Dem, Gode Herre" gav dig en varm følelse af at være et godt menneske, i stedet for en tvær ynglings lidet overbevisende historie om, at han mangler til bussen? Det er hårde tider for overbeviste driverter. Så måske skulle du bare nyde den tid, du har tilbage, inden regeringen sender dig i en forseglet jernbanevogn til en arbejdslejr i Polen ...

PS: Helena foreslår, at du bliver terrorist, men jeg ved ikke, hvor mange penge der er i det. Er der ikke noget om, at terrorisme er en slags frivilligt velgørenhedsarbejde, hvor man skal sende overskuddet til palæstinenserne ...