Demokratiets Leviathan

 

Også demokratiet kræver imidlertid en Leviathan, som så mange som muligt bør være underordnet. Dette sikrer nemlig, at beslutningerne bliver taget så langt væk fra vælgeren, at de med god samvittighed kan se bort fra hans behov. Idealet er således, at det afgøres i Bruxelles, om Olsen i Kerteminde skal have lov til at male sit plankeværk grønt

Flot, flot! Du har virkelig gennemskuet det hele! EF blev ikke dannet for at stabilisere Europa eller for at redde en række lande ud af økonomisk ruin. Nej, målet er at tyrannisere Olsen. Det har faktisk været idealet fra Schuman, Monnet og fremefter - det fremgår tydeligt af den enorme litteratur om EF/EU (som du tydeligvis har læst). Ja faktisk vil rygtet vide, at konventet planlægger, at et helt kapitel i EU's grundlov skal omhandle plankeværker.

Du skulle næsten skrive en bog om emnet - forlagene vil stå på nakken af hinanden for at komme til at udgive dine nuancerede betragtninger. Ja, faktisk skulle du skrive et læserbrev til Ekstra Bladet - du er lige ved at nå op på niveau med de andre skribenter i "i øvrigt mener jeg". Eller også kunne du bare spise en tudekiks og skrive om noget, du har forstand på!

 


 

SVAR

 

Du tager helt fejl! Jeg har skam fulgt den oplysende kampagne om EU - hvem kunne undgå det? og er således fuldstændig på det rene med de høje idealer.

Det, det drejer sig om, er, som du ganske rigtigt påpeger, at hjælpe - det fremgår alene af flygtningepolitikken. Og så naturligvis at stabilisere Europa - alternativet er nemlig, som det så smukt konkluderedes på topmødet, at der kun er en supermagt i verden.

Og - hånden på hjertet - længes vi ikke alle sammen efter de gode, gamle dage, hvor der var to? Lidt spænding i tilværelsen skal man da have.

Og her har du helt ret: Ingen interesserer sig for Olsen. I det hele taget synes jeg, din analyse er så præcis, at enw.dk overvejer at tilbyde dig fast ansættelse som kolumnist - en art politisk Lomborg. Hvis du er interesseret, har jeg følgende forslag til oplysende artikler:


Vaskepulverfabrikanternes eneste bekymring er, at dit vasketøj bliver rent

De multinationale selskaber bruger deres milliarder på at redde regnskoven

Politikere interesserer sig hverken for magt eller penge

Palæstinenserne vil have en selvstændig stat, fordi de hader frihed

Der er kun en gud, Bush, og Blair er hans profet

I EU om søndagen regner det cola

Den amerikanske borgerkrig handlede om at befri negrene

SS betyder Semitisk Sygeforsikring og blev oprettet med det formål at pleje syge jøder i særlige behandlingscentre

Vi glæder os til at høre fra dig!