Copyright

 

Jeg har lige kopieret og udprintet Lawman, for at vise den til en tegneserie interesseret veninde. Håber ikke jeg har brudt nogle copyrights her ?
Jeg ku´ ikke se nogle copyrights anvisninger på siden. Så... hvis jeg har gjort nogen "copyright infringement"... Sue me (jeg HAR ingen penge alligevel).
Venligst Henrik

 


 

SVAR

 

Copyright har jeg et lidt blandet forhold til. Egentlig synes jeg, al kunst bør være public domain, ifølge Mattæus 10,8, men man skal jo leve (for at skrive) og den tid er forbi, da det var en ære at bespise filosoffer. Prædike på gaden kan man ikke, det er imod politivedtægten, så man er nødt til at involvere et forlag, der skal have mulighed for at betale trykkeriregningen. enw.dk er blottet for enhver værdi, so be my guest - på nettet må man i det mindste kunne låne uhæmmet fra hinanden - jeg har bl. a. hørt, at der er en mand, der prøver at sælge udskrifter af HELENA.

Undtaget er dog naturligvis Borgens tekster - og LAWMAN. Den skulle gerne på et tidspunkt blive til et album, så en utidig piratudgave er ikke lige sagen. Derimod er man velkommen til at udskrive den til eget brug, klistre udskrifterne ind i et kladdehæfte og give det til sin kæreste. I would - og så naturligvis købe det pænt trykte album, når det udkom ...