Racisme

 

Hej!!

Hey vi er 2 piger der har fået til opgave at finde ud af om en del om Racisme... Altså vi skal lave en Projekt opgave... Og vi ville gerne finde ud af hvornår DU mener at man skal betragtes som en Racist!

Mange Hilsner Arta og Anja!

PS. E-mail:
Bonnie-Girlzeren@jubiimail.dk

 


 

SVAR

 

Jeg har egentlig altid synes, ordet var malplaceret i den aktuelle debat, eftersom de folk, det går ud over, som regel kommer fra Mellemøsten og er af samme race som vi - det er vel importeret fra Staterne, hvor fordommene virkelig er imod en anden race, nemlig den sorte. Jeg mistænker også, at det er en slags alibi - hvis man bare ikke forskelsbehandler folk på grund af hudfarve, så må det være i orden. Det, der nedvurderes, er da også uvægerligt indvandrernes kultur og religion, og det er så helt i orden(?!)

En mere korrekt betegnelse er måske således chauvinisme, en overdreven og ofte aggressiv begejstring for ens egen nationalitet (eller kulturbaggrund). Her kan vi dårligere undslå os, eftersom der i vores udviklingsbegreb uvægerligt ligger en nedvurdering af tidligere kulturer, og dermed også kulturer, der - skønt samtidige med os - ligner disse.

Antiracisme er altså noget pjat, medmindre vi også kan acceptere et religiøst livssyn (der går lidt videre end til julegudstjenesten) og et mere traditionsbestemt samfund. Det nytter altså ikke meget, at vi er morderlig stolte af, at vi ikke diskriminerer indvandreren på grund af hans udseende, når han bare taler dansk, lader sin kone gå ubesløret og ikke prøver at udbrede sin religion - på en måde er denne form for fascisme den værste af alle, fordi den ikke erkender sig selv som sådan.