Per Jørgensen

 

I flere af dine romaner vender navnet Per Jørgensen tilbage. Toppende i romanen UFO med den evigt overgribende psykoanalytiker med førnævnte navn. Hvorfor netop dette navn?
Kan det skyldes at historien melder at du,i sin tid, under en "høring" af Insigtens sted blev "jordet" godt og grundigt af en anden såkaldt okkultekspert ved navn Per Jørgensen?
Har dette noget på sig eller er det blot Dyt Båt Dynamolygte?
Ægte kærlige tanker til dig, gamle krænker.
Trojaneren.

 


 

SVAR

 

Jeg har altid haft en uvilje mod de ofte meget kunstige navne på romanpersoner. Det er derfor, mine personer hedder Jensen og Olsen, som folk jo gør.

Jeg tror, det efterhånden er gået op for alle, at det at indvikle mig i en debat kun kan føre til katastrofe for alle andre deltagere (selv når man som Nørretranders inden seancen mindeligt beder ordstyreren om at ordstyre uhyret, så "vi andre ikke bliver tromlet ned" - han havde prøvet det før). En TV-debat med deltagelse af undertegnede kunne ellers være underholdende - men jeg tror, TV-værten ville foretrække at jonglere med nitroglycerin. Hvis du nogen sinde har set nogle af de debatprogrammer, jeg deltog i i firserne, da jeg var knap så berygtet, vil du forstå, hvorfor ...