Det hellige blod og Gabriel Knight

 

Hej, Erwin,

Jajaja, jeg har surfet gennem noget af dit kursusmateriale, som strengt
taget ikke vedkommer mig. Men... da du nu for nylig har tilstået din hang
til Gabriel Knight III, kan jeg for min dyd ikke lade være med at spørge til
"Sang Real" som du vil forelæse om til November. Jeg ved godt, at hele
affæren lyder som "yet another paranoia theory", men nu ser det jo altså ud,
som om Magdalena flygtede til Provincia Cisalpina, og at hun havde nogle
unger...

What's up? Wasn't Jesus a monk, after all?

Morten Rubjerg

 


 

SVAR

 

Det bliver nok lidt svært at presse 100 sider ind i et brevkassesvar (hierogami, messianisme, gnosticisme, gralsmystik, etc.) men du skal være meget velkommen til november. Det ville være rart, hvis denne forklaringsmodel kunne levere Believe-it-or-not-svar som: Yes, Virginia, there is a Yeti! men sådan er det altså ikke.

Hermed også være udstrakt min beklagelse til andre med korte spørgsmål, som jeg desværre ikke havde nogen korte svar på i lommen. For mig er det temmelig mirakuløst, at sådanne svar rent faktisk kan gives i to års undervisning eller en bog på 1100 sider.

Men der er selvfølgelig også et andet problem. The smart answers er som vittigheder, you can take'm or leave'm, alt efter hvor interessant du føler dig, når du giver dem videre.

Men en fuldstændig FORSTÅELSE er en ny verden, som du et tvunget til at leve i. Hvis du følger "debatten" i forummet vil du se præcis den samme præokkupation.

Det ville være så rart, hvis alt dette blot var endnu en sekt eller "mening" that you could take or leave. Og det er det naturligvis, as long as you keep your distance.

Det er som med den moderne fysik, som man helst heller ikke rigtig vil vide for meget om. At miste sin virkelighed is no joking matter.

Så hellere et ave-maria, et det-rager-ikke-mig klippet ud af en formiddagsavis. Jorden er ikke rund, så længe vi er rigtig, rigtig overbevist om det modsatte og holder os langt fra rejsebureauer. Jeg er ked af, jeg har spildt dine ti minutter ...