Professor Kardy

 

Kunne man måske lokke et par clues angående professor Kardys rolle i "Abattoir" ud af dig?

 


 

SVAR

 

Kære læser!

Det glæder mig, at du har glæde af ABATTOIR. Det interessante er jo ikke de begejstrede anmeldelser, eller at den er på bestsellerlisterne på anden uge, men at det - trods alt - er en rigtig god lille roman.

Nu tror jeg fortrinsvis, mine bøger skal opleves, så måske skulle du selv danne dig et indtryk af Kardy & Co. Ikke mindst førstnævnte præsenterer sig jo ganske formfuldendt.

Der er jo gerne et clue i navnene, og her er han kardiografen modsat de andre personer, hvis hjerter er indgange til andre verdener. Han repræsenterer naturligvis også den benevolente statsmagt, der som den selvfølgeligste sag tager friheden fra sine medmennesker, idet dens udøvere reserverer et lille honorar af frihed til sig selv.

Ligesom Hjadstrup, den folkevalgte politiker, er han ikke blottet for menneskelige følelser, han mener blot ikke, der er "pladser nok i redningsbådene", og allierer sig derfor ganske naturligt med the social climbers, der sørger for en til sig selv. Hvad resten angår, bør de ikke være for ulykkelige, og det kræver altså en hjerne med en lidt anden wiring.

Som man vil se, har "skurkene" ændret sig lidt, fra de livsforskrækkede politisk korrekte bureaukrater til de socialdarwinistiske svindlere. Men det har Danmark også.