Hvad sker der med Lawman?

 

"Der er som sagt tale om en daglig stribe, og nej, den stopper ikke om en uge. Vi har den første måned i kassen, og tegnerens privatadresse vil blive opført på siden, i det øjeblik han misser en dato."

Hvad sker der?

 


 

SVAR

 

Ja, hvad sker der - your guess is - almost - as good as mine. Jo, LAWMAN was started long long ago, and it IS special - maybe too special.

I al fald ville Ekstra Bladet hellere have OVERDANMARK, som Jørgen lavede i sin "fritid". Det er basically nogle fremragende karikaturer af politikere og andet godtfolk, der siger, hvad disse politikere nu plejer at sige - en kendt fribryder dukker frem og siger U-behageligt, og det er så den stribe.

Det er måske ikke rasende interessant, men folk går jo heller i Cirkusrevyen for at blive provokeret, men for at se Ulf Pilgaard som Dronning Margrethe - og ih hvor det ligner! Det er nemlig utrolig elskværdigt, statsministeren med cykelhjelm (vi elsker ham jo trods alt) og aldrig, aldrig med blod på flippen!

LAWMAN er noget andet. LAWMAN er lidt ubehagelig.

Vi bryder os ikke om de ting, han siger og gør, og vi bryder os især ikke om, at vi måske alligevel bryder os en lille smule om det. Vi kan ikke lide at få at vide, at vores statsminister ifølge Folkeretten er en krigsforbryder, og at vi stille og roligt glider i retning af et fascistisk diktatur.

Ikke på den måde. En behersket artikel i Information med forsigtig skelen til medieforliget er meget bedre.

Det, vi egentlig godt ved, behøver vi jo ikke at få tværet ud i synet, vel? Må vi så bede om kammertonen - og cykelhjelmen.

Jeg forstår skam godt Jørgen. OVERDANMARK er smør på brødet.

Desværre er det langt mere end det. Det er fast ansættelse som borgerskabets pauseklovn.

Ikke sådan at forstå, at EB ikke har humor, den er bare af en lidt anden art - lidt henefter Pias sjove plakater. Fast - ja gid det var så vel.

Men i det øjeblik du sælger ud, er du blevet en af dem, systemet sluger og spytter ud. Så står man der.

Selvfølgelig kan man sige, at jeg har mit på det tørre - jeg er på bestsellerlisterne efter at have sagt skråt op i tredive år - og tredive år er da længe at vente. Jeg har foreslået Jørgen, at vi mødes på midten.

Som forfatter på serien skulle det nok lykkes mig at få smuglet noget subversivt ind - han foreslog det selv engang, hvor jeg syntes, han skulle koncentrere sig om LAWMAN. Men Jørgen tør ikke.

Han siger selv, at han godt ved, OVERDANMARK ikke er LAWMAN. Men ...!

Han sagde, han ville tænke over det, for et par dage siden, og siden har han ikke taget telefonen. Det er nu Jørgens måde, og det er svært at være revolutionær og konfliktsky på en og samme gang.

Måske skulle vi frelse Danmark en anden dag, når vi har bedre råd. Det kan blive småt for enhver, også en gudbenådet kunstner.

Selvfølgelig er det ikke så slemt. Vi skal nok lave noget godt og rigtig farligt.

En anden dag. Så for mig at se er vores samarbejde afsluttet, hvilket jo desværre også går ud over LAWMAN.

Man kan ikke sejle med en mand, der sælger årerne i båden for lidt skrå til sig selv. Måske er det i virkeligheden ikke det værste, der kunne ske for Jørgen, jeg er nok ikke nogen særlig nem samarbejdspartner.

At ville eet er måske hjertets renhed, men særlig mageligt er det jo ikke. Jeg håber det bedste for ham.