Bryllupet

 

Jeg er interesseret i at vide hvor "bryllupet" stammer fra.
Jeg har ladet mig informere om at det betyder "brudeløb" på oldnordisk, men kan du sige mig hvornår pagten mellem mand og kvinde blev indført? Hvis man kan tale om en indførelse?!

På forhånd tak.

Lisa Christensen

 


 

SVAR

 

Ifølge grækerne blev det opfundet af kong Cecrops, men det er altså det jordiske ægteskab, hvor ægteskabet mellem Guden og Kvinden anses for det oprindelige. Guderne og kæmperne er naturligvis i en vis forstand vore forfædre (da mænd var mænd, etc.)

Brudeløb får en naturligvis umiddelbart til at tænke på hulemanden med køllen. Da hun som regel havde sine brødre til at hjælpe sig, havde manden ikke mange chancer, hvis hun ikke lod sig fange – men sådan har det vel i grunden altid været … Efter brudefangsten – doing it like cats and dogs – kom brudekøbet, modsvaret af medgiften, så ingen blev ruineret, måske ud fra den tankegang, at en pige har godt af at blive solgt, så hun ved, hvor hun hører til.

Nu om stunder finder hun naturligvis selv den, hun vil have – hver måned. Så pagt, tja – egentlig var det vel en købekontrakt.

Det er vist den evige kamp mellem biologi og rimelighed. Vil du have ret, eller vil du være lykkelig? Somme tider er det måske (gisp) bedre ikke at have et valg …