Helena/Adele

 

Ville bare sige at jeg er gået i gang med at læse din bog RUM, og jeg ville bare sige at dit afsnit der hedder Helena er simpelthen genial, fordi nogen af de tanker som forfatteren i afsnittet gør sig er så abstrakte men så fede. Altså jeg ved ikke om jeg er i stand til at fuldt forstå meningen med det der bliver sagt (mest pga. min lave alder på 17)men det underlige er at mange af hans tanker har gået gennem mit hoved i flere år faktisk. Men ellers vil jeg takke dig for noget god kvalitetslæsning. Og ville bare spørge om Adele skal ræpresentere den skjulte del af Helena?

MVH Aybee

 


 

SVAR

 

Kære Aybee!

17 år er efter min mening den helt rigtige alder at begynde at læse Neutzsky-Wulff i (15 år for piger, der som bekendt er mere fremmelige). Når man er fyldt de tyve, er ens tankebaner som regel blevet for rigide til at læse noget, der er så på tværs af alting, det er blevet læsning i stedet for oplevelse med en masse overvejelser med hensyn til, om man nu har forstået det hele og er ”enig” med forfatteren.

Gyldendal, som ellers ikke har opfundet den dybe tallerken, har anbragt mig i deres leksikonbase under Musik, og det er jo, hvad Rum & Co. er. I øvrigt viser din bemærkning om Helena og Adele, at du har fat i den lange ende.

Så du er meget velkommen! Det er trods alt for dig (og dine syttenårige tipoldebørn) jeg skriver.