Mere om viden

 

"Da jeg var barn, svor jeg til naturvidenskaben, men kom i sekstenårsalderen ind i en verden, der virkede på en anden måde. Siden da er jeg hovedsagelig blevet klogere på, hvordan jeg formidler den viden, jeg dengang tilegnede mig."

Så din viden har ikke udviklet sig synderligt, og den viden du havde dengang har ikke ændret sig, det er stadig den samme viden?

Så du har ikke opdaget noget som du nu kan se bagud og sige; "Der tog jeg sgu godt nok lidt fejl, min viden i dag fortæller mig..."?

Med andre ord, du fik din viden skrevet i sten som ikke står til at ændre?

Nat Urgas

 


 

SVAR

 

Du skal nok tænke på, at jeg ikke – som de fleste mennesker - har min basale viden fra bøger, men fra erfaring. En ny rejsebeskrivelse fra USA kan være et spændende bekendtskab, men den vil næppe ændre din opfattelse ret meget, hvis du gennem en årrække har boet i landet.

Før du forarges over min ”manglede udvikling” skal du altså betænke, at den ikke består i læsning af diverse pamfletter. Måske kan det også hjælpe dig til at forstå, hvorfor jeg ikke anser andres guesses som as good as mine in certain matters.