Psykofarmaka

 

Hvis det ikke er en joke at du betegner tobak, kaffe, te og cola som psykofarmaka vil du da uddybe?

 


 

SVAR

 

Alle disse stoffer er psykofarmaka i den forstand, at de har en kunstig opkvikkende eller beroligende virkning. Som med andre narkotika indtræder der snart en tilvænning (”dying for a smoke”, ”man er ikke menneske, før man får sin kaffe”) hvilket vil sige, at ganske almindelige mentale funktioner bliver umulige uden den pågældende stimulans.

Dette resulterer i sidste ende i en forfladigelse af følelseslivet, som bliver styret af en uafbrudt række af kunstige uppers og downers, og som ikke har nogen lighed med en menneskelig eksistens. Da hash hovedsagelig indtages af sociale tabere, er det farligste narkotiske middel på markedet i dag ganske givet kaffen, som har forvandlet danskerne til en nation af zombier.

Cola kan så siges at være den yngre generations kaffe – engang reklamerede man ganske åbenlyst med, at denne vidunderdrik indeholdt kokain, nu går man lidt mere stille med dørene, men enhver, der kender et coke-vrag, ved, hvor vanedannende produktet er. Psykofarmaka – ja, naturligvis, blot administreret til befolkningen i fuld offentlighed, ”to get us through the day”.

Nu ved du, hvorfor fru Olsen ikke transcenderer eller overhovedet nogen sinde vågner op … Så skån os for den sædvanlige cigaretter-giver-ikke-cancer-og-hash-er-bevidsthedsudvidende speech. Ikk’?