Kunstmalere og Wulff-covers

 

Hej Wullf!

Jeg glæder mig som et lille barn til udgivelsen af Det Overnaturlige! Jeg har, trods dine udtalelser om O&M, fået stort udbytte af disse. Men at få et mammutværk, nu næsten 20 år senere, som måske vil være meget mere end bare, "Okkultisme for dummies" (den sved! Ak ja, ak ja ja ja), det lyder som smeltet englesmør i mine ører!

Men til sagen...

Du har gjort mig opmærksom på BLAKEs kunst, og meget mere af samme værdi, men jeg har endnu ikke fundet frem til hvem der har lavet værket der pryder MENNESKE?

Jo, jeg husker at navnet er noget lignende JOSHUA, men hvem er denne person, og vigtigere: Hvor kan jeg se flere værker lavet af denne?

Du (eller Borgen; - hvem afgør egentlig hvordan dine bøger skal se ud?) har også benyttet den fantastiske MAX ERNST. Hvad er grunden til dette? På Aalborgs museum for kunst (eller hva' det nu hedder) har de et maleri kaldet noget lignende WELCOME SATANAS. Det gjorde ( i sin tid da jeg just havde påbegyndt mit kendskab/venskab til/med dit forfatterskab via INDSIGTENS STED (hvor uheldigt eller ej det måtte være, at det netop skulle være dén bog)), at jeg forestillede mig, Ernst som værende i besiddelse af en vis insider-viden, om moderne mysterieindvielse el. lign., ligesome Blake og utallige andre store kunstnere du så gavmildt har nævnt i dine bøger m.m.

Beklager evt. knudrethed i sproget, men min rødvin smager MEGET GODT lige nu!

Mvh.

Jørgen K. Laursen, Aalborg

 


 

SVAR

 

Kunstneren hedder Johfra, og du kan finde hans værker talrige steder på nettet (prøv f. eks. Google). Hvor forsiden til en bog er et maleri, er det udvalgt af mig - dog foreslog Jarl Borgen, forlagets grundlægger og far til den nuværende direktør, at jeg valgte et billede af Max Ernst, som han har en fin samling af, til INDSIGTENS STED.

Singot Jørgen!